Ruský maniak, který hrubě vytetoval slovo „otrok“ na čelo své oběti

Při výkonu prvního trestu odnětí svobody za chuligánství se Komin setkal s vězněm, který byl odsouzen za uvěznění lidí bez domova v jeho suterénu a nutil je pracovat pro něj bez nároku na odměnu. Po setkání s mužem, který si užíval absolutní moci nad ostatními, byl Komin odhodlán mít stejnou zkušenost; pouze jeho myšlenkou byla podzemní kolonie otrokyň, které existovaly pro sexuální potěšení a finanční zisk.

Ženám, které přežily, bylo hrubě vytetováno na čelo slovo „otrok“.

Komin původně chtěl postavit skleník, kde by mu jeho otroci pěstovali zeleninu, ale poté, co se setkali s Alexandrem Mikejevem a prodiskutovali plán, se oba rozhodli jít s výrobou oblečení. Muži téměř čtyři roky kopali podzemní bunkr a pracovali na směny. S několika místnostmi, elektřinou, větráním a dokonce výtahem byla podzemní kolonie na začátku roku 1995 připravena.

Alexander Komin's victims

 

Komin and Mikheyev
Komin and Mikheyev.

Alexander Komin and his underground bunker
Ženy byly nuceny vyrábět oblečení pro Komina, které prodával na místním bleším trhu.
Alexander Komin and his underground bunker
Alexander Komin and his underground bunker
Alexander Komin and his underground bunker
Alexander Komin and his underground bunker

První obětí byla sousedka Vera Tolpayeva. Žena byla zajata poté, co silně pila a byla otrávena klonidinem – lékem používaným k léčbě vysokého krevního tlaku. Vera pomohla Kominovi nalákat do bunkru známou Tatyanu Melnikovou a jejího přítele, Nikolaje Malycha, oba profesionální krejčí. Malykh byl rychle otráven a jeho tělo bylo vyhozeno do nedalekého pole. Později Tolpayeva onemocněla horečkou a byla nucena se rozhodnout buď pít nemrznoucí směs, nebo ji nechat vstříknout do žil. Sebevražda nebo vražda. Vybrala si první; a zemřel, když se ty dvě Tatyany dívaly.

Tatyana Kozikova, kuchařka z Uljanovska, netušeně přijala Kominovu nabídku na drink a práci. Další žena jménem Tatyana Nazimova byla vyzvednuta na nádraží, ale trpěla leukémií a měla pracovní morálku, která se Kominovi nelíbila. I ona byla nucena pít nemrznoucí směs a zemřela.

Tatyana Nazimova
Tatyana Nazimova.

V roce 1997 našel Komin svou poslední oběť-sedmadvacetiletou Irinu Ganushin. Komin se zamiloval a chtěl si ji vzít a sliboval jí dobrý život mimo bunkr. Tři tehdejší ženy si uvědomily, že to byla jejich nejlepší šance na útěk, včetně Iriny. I když Komin slíbil, že zabije jejího 2letého syna, pokud by se pokusila o útěk. Poté, co ji nechala několik minut bez dozoru, utíkala na policii.

Schody, které vedly do bunkru, byly elektrifikované. Kominovým hlavním plánem bylo usmrtit policisty a kohokoli jiného, aby vstoupil do podzemní kolonie, ale úřady byly varovány před vstupem do bunkru. Obě ženy v bunkru byly okamžitě hospitalizovány. Po propuštění měli zavázané oči, aby je ochránili před sluncem, které neviděli 2 roky.

Komin, Irina Ganushina and his two year-old son
Komin, Irina Ganushina a ich dvouletý chlapeček.

Když byli oba muži zatčeni, Michejev brzy začal mluvit. V roce 1999 soud odsoudil Komina na doživotí, Michejev dostal 20 let vězení, snížený trest za spolupráci s úřady.

Po verdikte Komin spáchal sebevraždu.

Alexander Komin during the interrogation
Komin.
Alexander Mikheyev during the interrogation
Alexander Mikheyev.
Devastated victims of cruel duo
Victim of Alexander Komin
Přejít nahoru