Na JIP v Rakousku se zvyšuje počet očkovaných hospitalizovaných

Během víkendu se na JIP nacházelo 17 procent pacientů očkovaných dvoudávkové vakcínami, resp. jednodávkové vakcínou od firmy Johnson & Johnson. Na běžných odděleních leží dokonce 31 procent těchto pacientů. Tento trend může naznačovat klesající účinnost očkování v určitých skupinách obyvatelstva v průběhu času, uvádí se v dokumentu.

Rakouská Agentura pro zdraví a bezpečnost potravin (AGES) v této souvislosti uvedla, že kohortní studie na toto téma by měla být brzy ukončena. Už nyní však existují jasné signály, že jednodávkový režim je výrazně méně účinný. Výbor pro očkování proto společnosti Johnson & Johnson nedávno doporučil, aby co nejdříve začala podávat posilovací dávky vakcín od Pfizeru nebo Moderni.

Pokud jde o věkovou strukturu osob na jednotkách intenzivní péče, z údajů společnosti Gesundheit Österreich GmbH vyplývá, že většina patří do věkové skupiny od 30 do 59 let.

Na následky nákazy dosud zemřelo 11.021 lidí. V současnosti je v nemocničním ošetření 840 lidí, z toho 219 na jednotkách intenzivní péče.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru