Varování Imunologa: Očkovaní jsou časované bomby. Vláda se hluboce mýlí!

Dokonce bych řekl, že jsou jako nevědomí vrazi! Šokuje svým vyjádřením pro  ŽivotvČesku.cz  imunolog Jiří Šinkora. Největší problém tohoto podzimu podle odborníka je, že si očkování mylně myslí, že jsou nejen chráněni proti koronaviru, ale také stařilí. Že nemohou tuto respirační chorobu přenášet.

Vláda se hluboce mýlí!
Vláda označuje aktuální vlnu za epidemii neočkovaných. Podle imunologa je ale příčina stoupajících počtů nakažených, hospitalizovaných i zemřelých v něčem jiném. Očkování si totiž mylně myslí, že tuto respirační chorobu nemohou přenášet.

Stále častěji se začínají objevovat zprávy o očkovaných lidech, kteří se i přes ochranu vakcínou nakazili koronavirem. Obzvláště podle neočkovaných jde o jasný důkaz, že i očkování by se měli před vstupem na hromadné akce či do restaurací a hospod testovat.

Vakcína před nakažením neochrání
To by bylo vhodné i podle imunologa Jiřího Šinkora, který, jak sám tvrdí, od začátku očkovací akce věděl, že vakcína může zabránit těžkému průběhu nemoci, ale nákaze ne.

“Když jsem se dozvěděl, jaký to bude typ vakcín, takzvaný intramuskulární, tak bylo jasné, že nemohou zabránit tomu, aby se očkovaný nenakazil na sliznicích a nešířil to po určitou dobu dál. Intramuskulární injekce vytvoří protilátky uvnitř těla, které brání tomu, aby člověk dostal těžký průběh, když virus pronikne pod povrch. Vakcína je dobrá, aby chránila svého příjemce před těžkým průběhem, tím končí veškerá její funkce,” upozorňuje renomovaný odborník.

Podle Šinkory se jednoho dne možná ukáže, že očkování byli stejně infekční jako neočkováni. “Já si nemyslím, že by vakcína mohla zabránit tomu, aby se člověk infikoval a stal se přenašečem,” řekl imunolog.

Jediná funkce vakcíny je ochrana před těžkým průběhem
Podle odborníků by se nyní díky očkování neměla opakovat situace z jara, kdy byly nemocnice zahlceny pacienty s koronavirem a umíralo jich velké množství denně. No Šinkora apeluje na očkované, aby si nemysleli, že jsou proti nemoci zcela imunní a nemohou ji dále šířit. Píše portál Hlavnydennik.sk.

“Největší problém tohoto podzimu je, že si očkování myslí, že jsou nejen chráněni, ale i sterilní, že nemohou přenášet tuto respirační chorobu. To jsou tak časované bomby, dokonce bych řekl nevědomí vrazi,” upozorňuje Šinkora.

“Tito lidé jdou ke své babičce s přesvědčením, které jim vláda namluvila, že ji nemohou nakazit a oni ji nakazí. To je neuvěřitelně šílená situace, kdy člověk, který se v tom nevyzná, dostane dvě nebo i tři dávky vakcíny a myslí si, že nikoho nenakazí. To je přesně ten důvod, proč se nám to takto šíří a proč jsou infikováni ti senioři… varuje odborník.

Ztratili jsme opatrnost
Podle imunologa si čkovaný myslí, že nemůže nikoho nakazit, ale může. “Výbuch této epidemie je právě díky tomu, že tuto epidemii způsobují očkování, kteří si myslí, že nemohou být infekční,” vysvětlil Šinkora, což podle něj stojí za stoupajícími počty nakažených.

Po více než roce a půl s pandemií as ní souvisejícími opatřeními lidé ztratili opatrnost. “Loni jsme se už v této době chovali zodpovědně, omezovali jsme sociální kontakt a příliš nechodili za seniory, dnes se opatření vůbec nedodržují,” upřesnil imunolog.

Přejít nahoru