Retro: Zjistili jsme velmi znepokojivé informace o Pirátech a Ivanu Bartošovi. Jde z toho skutečně strach. Ví o tom BISka?

Potíž je v tom, že Piráti vám, jako každá správná levicová strana, neříkají všechno. Především o svém lídru Ivanu Bartošovi. Ivan je dredař a to je samozřejmě cool. Jde proti systému, což je taky cool. Ale i když je cool, nebojí se obéknout do bílé košile a vyhrnout si rukávy. …třeba jako Andrej Babiš….což je …taky cool? Nevím…

Bartoš se prezentuje jako bojovník proti fašismu a nacismu. Tím taky vysvětloval svoji účast na demonstracích Antify. No…vzpomnete si na nějaké hnutí, které se hlási k fašismu a jejho zástupci sedí na nějaké radnici v ČR? Ono je to bohužel tak, že pro představitele extremní levice je fašoun každý, kdo nesdílí jejich postoje. Ostatně, pro britskou levici byla fašoun i Margaret Thatcherová. Ano, ta dáma ve slušivých kostýmcích, která zachránila Velkou Británii před zradikalizovanými odbory a neschopnými labouristy.

 

Antifa v sousedním Německu narušuje volební shromáždění politických stran, které nesdílí její pohled na svět. Své o tom vědí politici z Alternativy pro Německo, ale i mnozí další. Stačí kritizovat migranty za konkrétné trestné činy a jste fašoun. Stačí nesouhlasit s ideologí multikulturalismu a jste…fašoun. Stačí mít jiný pohled na migarční krizi jako takovou a jste….fašoun! Přitom právě bojůvky Antifa a podobných uskupení používají přesně metody, jaké byl v předválečném Německu vlastní Hitlerovým hochům.

 

 

Fandíme Hizballáhu

 

Ale pojdme zpátky ke „cool“ Bartošovi. Jako pilná včelka jsem googloval a googloval a googloval, až jsem se dogoogloval k článku na serveru Blesk.cz z 18. listopadu 2015. Den před tím se oženil Ivan Bartoš se svoji přítelkyní. Sláva to byla veliká. Sešli se přece staří přátelé na antisystémové svatba, jak se svěřil Bartoš pro Blesk.cz. Veselo tam být muselo. Sám Bartoš jmenoval některé dva hodně veselé hosty: Honzu Májíčka a Markétu Hrbkovou.

 

Možná vám tahle jména nic moc neřeknou. Takže…trockista Májíček je členem Socilistické Solidarity, která, stejně jako třeba zmiňovaná Antifa, bojuje proti „vykořistovaleskému systému“. Zkrátka a dobře, příčinou všeho zla na světě je pro ně kapitalismus a bílá rasa. Májíček vedle toho obdivuje teroristické hnutí z Libanonu Hizballáh.

 

Před lety působil jako mluvčí iniciativy „Ne, základnám“ a právě tehdy se vyznal ze svého obdivu k Hizballáhu. Jak informoval 20. března 2008 mimo jiné také server Idnes.cz, Májíček v úvodu rozhovoru pro web Socialistická solidarita se sympatizantem Hizballáhu Haiderem Omaisem řekl, že “gratuluje Hizballáhu za porážku Izraele”. Na přímý dotaz médií se vykrucoval s tím, že „je problém, jak přesně definovat teroristickou organizaci“. Ne, pane Jene, není. A vy to dobře víte…

 

Levicový extremismus je fajn

 

Zatímco Bartoš se svým přítelem Májíčem bojují proti kapitalismu slovem, Hrbková písmem v Deníku Referendum, jeho šéfredaktorem je nedávno vyloučený člen ČSSD Jakub Patočka (znáte ho mj. z Kuřimské kauzy ve které figurovala i obmudsmanka Anna Šabatová). Ano ten Patočka, který pro svůj zmiňovaný levicový plátek a neziskovku CMED
Saša Uhlová atd.) získal před dvěma lety od svého stranického kolegy Milana Chovance a jeho Ministerstva vnitra dotaci ve výši téměř 600 000 Kč. Mohl by pro server ePortal.cz získat takovou částku třeba i autor tohoto textu? Hádejte!

 

Pokud Bartoš jmenoval jen dva hosty a patrně je považuje za blízké přátele. No, ted si představte, že by si třeba pánové Mach, Okamura nebo Robejšek na svoji svatbu či oslavu narozenin pozvali Vandase, nebo nějakého holohlavého skinheada, který má na krku vytetované dvě osmičky. Dovedete si představit, co by morální arbitři z mainstreamových médií a všichni ti lidskokprávní ativisté spustili za melu?

 

Tzv. „Osobnosti“ v čele s Táňou Fischerovou, Olgou Sommerovou, Jiřím Pehem, Tomášem Halíkem a spol. by vyzývali k okamžitému odstoupení výše jmenovaných. Marek Wollner z Reportérů by narychlo spíchnul reportáž, kde by varoval před propojením „extremní pravice“ a „protievropských stran“. Pavel Šafr by možná přidal něco k vazbám na Putina a Rusko. A bylo by vymalováno.

 

Ale levicový extremismus nikoho nepohoršuje. O levicových exremistech se ostatně v Respektu, Česlké televizi nejčastěji píše a mluví jako o levicových aktivistech A být aktivista….to je prostě (ano, hádáte správně) cool!

 

Antisemitismus forever

 

Tak trochu jinak je to i s hraným rebelstvím Pirátů, kteří jsou součástí Pirátské internacionály (kde jen jsme to slovo naposledy slyšeli?) a vznikli na konferenci v Bruselu. Jejich šéfem je švýcarský muslim Guillaume Saouli a kanadská feministka Bailey Lamon. Už asi chápete, proč se staví Piráti tak pozitivně k přijímání muslimských uprchíků a výstavbě mešit v západoevropských metropolích.

 

Netuším tedy, proti jakému systému jdou, ale každopádně horují pro Evropskou unii i přijetí eura a vítají uprchlíky. To jsou tři základní pilíře našeho EUsocialistického světa. Pokud jste pro ně, máte pokoj a můžete si říkat i dělat co chcete. Krytí od vládnoucího establishmentu máte zajištěné a můžete si dovolit v podstatě všechno. Je paradoxní, že ani nikomu nevadí, jejich váhání nad členstvím v NATO.

 

Ale pojďme se posunout ještě dál. Třeba k antisemitismu, který sice představitelé extrémní levice často skrývají, ale občas to prostě musí jít ven. Něco takového je jim už od dob Stalinových přirozené a jim vlastní. Jako třeba v případě petice z předloňského května za zrušení festivalu Dny Jeruzaléma v rámci akce Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultur. Z jakého důvodu? No…protože….protože….no….protože Izrael!

 

Ivan Bartoš v této petici připojl svůj podpis k celkem zajímavým lidem, jako je např.:

 

dcera Milana Uhdeho Zuzana, která mj. často přednáší na Klinice

Milan Kohout, který v jakémsi polském kostele rozléval své sperma. No a ve svém vystoupení v pořadu Máte slovo v červnu 2015 označil papeže Jana Pavla II. Za masového vraha.

 

někdejší šéf Zelených Matěje Stopnického

trockista Petr Uhl a dále pod poeticí figurují již jen samí lidé nějakým způsobem propojení s Palestinou a jejímí mírumilovnými teroristy:

 

Yasar Abu Ghosh, který učí na Univerzitě Karlově antropologii a nejspíš pochází z Jordánska. (Na svém Facebooku se rád pouští do Izraele a USA)

Zdeněk Jehlička, iniciativa Ne naším jménem! – Za spravedlivý mír na Blízkém východě

Jana Ridvanová, Přátelé Palestiny

Shadid Bessisso, Palestinský klub v ČR

Šádí Shanaáh, vysokoškolský lektor dějin Blízkého východu, člen Zelených, otec Palestinec

 

 

Proti kapitalismu i právnímu systému

 

A ještě tu máme samozřejmě kauzu Klinika. Loňského 15. března milí Piráti publikovali na svém webu revoluční pamflet, ve kterém se připojují k výzvě „Nechte kliniku dýchat“. Mimo jiné ve „svížném„ textu praví, že se Piráti staví proti „hrozící represí proti komunitě, která opuštěné a chátrající Klinice vdechla nový život a využívá ji pro kulturní a společenské aktivity.“.

 

„Hrozící represe“ znamená v podání tzv. levicových aktivistů, podporovaných Piráty, krok, kdy se daný subjekt snaží získat kontrolu nad svým majetkem. Nyní patří prostory Správě železniční dopravní cesty.

 

Ačkoli soud 19. 10. 2017 vydal jasné nařízení, podle kterého musí „aktivisté“ prostory opustit, oni to stejně ignorují.

 

Není to vážně cool? Piráti jsou na jedné vlně s těmi, kdo nerespektují soukromé vlastnictví ani rozhodnutí soudu. A tihle lidé nyní okupují nejvyšší patra české politiky. Až v září, tedy pár týdnů před volbami, Piráti ke své výzve ex post připojili doplněk, kde vyzývají extremisty z Kliniky, aby prosto opustili. To jim patrně poradil Jakub Horák. Vzhledem k jejich vyjádřením z minulosti je jasné, jak ve skutečnosti smýšlejí.

 

A mimochodem, 24. října letošního roku měl na Klinice přednášku o Marxovi již jednou zminovaný přítel Bartoše Jan Májíček ze Socialistické Solidarity.

 

 

Ne a ne a ne. Piráti jsou prostě cool a basta!

 

Přes vešechno výše uvedené se stali levicoví extremisté Piráti doslova přes noc miláčky mediálního mainstreamu. Bartoš je zván do OVM, jindy poskytuje rozhovor rozličným internetovým serverům a magazínům, ondy se zase zubí u Jana Krause na Primě. Za „svěží stranu“ Piráty označil na svém hojně sledovaném facebookovém profilu i reklamní guru Martin Jaroš, který je finančně i morálně podporuje i ze vzdáleného Kataru, kde si vydělává na chleba.

 

Jeho kolega z branže Jakub Horák je dokonce hlavní tvůrce kampaně Pirátů. Liberálové ze světa reklamy jsou ochotni podpořit třeba i levicové extremisty, hlavně, že je legrace, viďte? Vzdělaní, bohatí, úspěšní, sečtělí, zcestovalí atd. liberálové Jaroš, Horák a mnozí další otevřeně podporují levicový extremismus a nikdo se nad tím ani nepozastavuje. Kde jsou hlídací psi demokracie z Respektu a ČT? Marku? Eriku? Silvie?

zdroj: eportal.cz

Přejít nahoru