Ústavní soud: Nikomu nejsme povinni sdělovat, zda jsme očkováni. Hospody ani zaměstnavatel na tyto informace nemají nárok. Kdo vás k tomu nutí, dopouští se trestného činu. Vyvěste výrok ÚS v každé provozovně!

K Ústavnímu soudu ČR byla podána podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění žádost o poskytnutí informací, a to konkrétně, kolik soudců ústavního soudu bylo k datu podání žádosti naočkováno proti nemoci covid 19.

Ústavní soud tuto žádost dne 18.11.2021 odmítl.

Z odůvodnění nutno vypíchnout zejména tuto pasáž:
“Informace o očkování fyzické osoby proti nemoci covid-19 je považována za údaj o zdravotním stavu, neboť vypovídá o tom, že osobě byla poskytnuta určitá zdravotní služba poskytovatelem zdravotních služeb (že jí byla aplikována vakcína).

Tato informace je svou povahou vysoce důvěrná a je specificky chráněna. Očkování proti onemocnění způsobenému virem covid-19 je dobrovolné. Stejně jako u jiných zdravotních úkonů je pak na každé fyzické osobě, zda zdravotní úkon podstoupí a komu o této skutečnosti sdělí informace.”

A ještě jednu hezkou větičku:

“Dobrovolné očkování však nemá vliv na způsobilost k výkonu práce…”

Tolik Ústavní soud ČR.

Jinými slovy
nejvyšší soudní instituce v této zemi říká, nejste povinni nikomu sdělovat, zda jste, či nejste očkováni. Logicky z toho vyplývá i skutečnost, že nikdo není oprávněn poskytnutí této informace po vás vyžadovat. Ani váš zaměstnavatel, ani personál v restauraci, ani vaše kadeřnice, ani nikdo jiný.

Jakákoliv sankce, která vám za to bude udělena (pokuta, neplacená dovolená, výpověď), je tudíž u dělena nezákonně a v konečném důsledku musí být nejpozději u ústavního soudu zrušena!

a) všem lidem tedy doporučuji – neukazujte nikomu nic.

b) všem zaměstnavatelům pak radím – nepožadujte tuto informaci po svých zaměstnancích, nemáte na to právo. Pokud jim dáte neplacené volno či výpověď, přijde vás to setsakra draho.

c) všem provozovatelům restaurací a služeb pak doporučuji nekontrolovat nic. Jakákoliv pokuta, kterou vám KHS uloží, nutně musí být zrušena. Vytiskněte si toto rozhodnutí v plném znění (odkaz níže), umístěte jej ve své restauraci a pokud k vám přijde hygiena, tak jí sdělte, že jste kontrolu provedli tak, že jste se zákazníků zeptali na to, zda jsou očkovaní a oni vám sdělili, že využívají své zákonné právo vám tuto informaci neposkytnout.

d) a všem šikanátorům v téhle zemi vzkazuji – GAME OVER!

Celé znění odpovědi Ústavního soudu si můžete zobrazit zde, případně rovnou stáhnout zde.

Doporučuji všem si jej vytisknout a všem, kdo po vás budou nezákonně požadovat sdělení toho, zda jste, či nejste očkováni, tím mávat před nosem. Pokud bude kdokoliv na poskytnutí této informace, a to pod jakoukoliv pohrůžkou jakékoliv sankce nadále trvat – i po poučení o tomto rozhodnutí ÚS – dopouští se naplnění skutkové podstaty trestného činu vydírání dle ustanovení §175 tr. zákoníku, případně trestného činu útisku dle ustanovení §177 tr. zákoníku.

zdroj

Přejít nahoru