PlayStation 5 bude nepochybně hitem roku 2022

Když se naskladní, tak opravdu jen na pár vteřin a následně je po něm dlouhé měsíce znovu poptávka. Výrobci se nedávno nechali slyšet, že by k jeho naskladnění mohlo dojít ke konci roku 2022. A tak se do hry dostává vysoká pravděpodobnost, že právě konzole PlayStation 5 bude hitem letošního roku a společně s ní i prémiové členství PlayStation Plus na 1 měsíc nebo PlayStation Plus na 12 měsíců.

Nový model = nový systém a nová konstrukce

Pokud jste se ještě neměli šanci příliš seznámit s novým modelem herní konzole, který naprosto pobláznil svět, nabízí se otázka, jak tedy vlastně vypadá? Pojďme si ho trochu přiblížit předtím, než dojde k jeho oficiálnímu naskladnění, abyste už poté neztráceli čas tím, že si o něm budete zjišťovat více.

Nový model s sebou přináší také novou konstrukci a nový systém, který herní nadšence jednoznačně překvapí. A to už svou tíhou i velikostí. Co zaujme na první pohled je i celkový design herní konzole, který se od těch dřívějších také do jisté míry liší. Je sice pravděpodobné, že vzhledově nesedne do stylu každému, ale holt nelze se všem zavděčit.

Rychlost, plynulost

Ovšem nejen „nový nátěr” je to, co herního nadšence zaujme. Milovníci herních titulů, kteří svůj volný čas chtějí trávit přesunem do zcela nového a jedinečného světa, budou nadšeni především z toho, co se ukrývá uvnitř. Rychlost a plynulost jsou hlavní benefity, které PlayStation 5 přináší a z čeho budou milovníci her naprosto „odvaření”.

Herní konzole také disponuje integrovaným obchodem s hrami dostupnými nejen pro členy PS Plus.

Nové funkce, které zpříjemní herní požitek

Kromě zmiňované rychlosti a plynulosti přináší nový model herní konzole také několik skvělých a nových funkcí. Předně musíme zmínit schopnost dostat se rychleji k notifikacím a také k informacím o stahování. Také je velmi snadné ovládat zvuk nebo ovladač, což ocení hlavně začínající herní nadšenci.

Co je novinkou, tak systém, který u každé hry ukáže nejen vaše nedávné aktivity, ale také úkoly, které můžete prakticky ihned hrát. Okamžitě se také dozvíte i o trofejích, které vám zatím chybí a které se můžete pokusit v nadcházejících kolech získat.

Od her nebudete chtít odejít

Ve chvíli, kdy se PlayStation 5 znovu naskladní, bude se opravdu jednat o velký hit a je pravděpodobné, že stejně rychle, jako se naskladní, tak podobnou rychlostí i zmizí z pultů obchodů s elektronikou. Vyhrají však skutečně jen ti, kteří si zakoupí zmiňované prémiové členství PS Plus. Získají totiž jedno obrovské eso do rukávu, které je bude odlišovat od ostatních hráčů a majitelů herní konzole. Tou je obrovská knihovna dostupných her.

Nabídka her se stále rozšiřuje a na své si přijde naprosto každý. Zatímco některé herní tituly ohromí hlavně milovníky akčních stříleček, některé hry jsou určené také pro fanoušky spíše strategických dobrodružství, při kterých musí zapojit aspoň trochu i hlavu.

Předprodej nebo hlídací pes?

Závěrem se nabízí otázka, jak docílit toho, aby nám nový PlayStation 5 po doskladnění opravdu doputoval domů? Poptávka po herní konzoli bude se vší pravděpodobností víc než obrovská, proto stačí takzvaný hlídací pes ve vybraném e-shopu? I když v mnoha případech je právě tato funkce opravdu užitečná, nyní je lepší volbou předprodej. To je naprostá jistota, že vám jeden kus opravdu poptávaného zboží neunikne.

Přejít nahoru