Německá vláda požaduje, aby velké technologické společnosti omezily Telegram a další aplikace pro svobodu projevu

Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová prohlásila, že aplikace přispívá k akceleraci “pravicového extremismu” a “konspiračních teorií” v zemi.

Ministryně na Twitteru napsala: “Připomínáme #Apple a #Google jejich společenskou odpovědnost. Dokud ve svých obchodech nabízejí aplikace jako #Telegram, jsou také určitou formou akcelerátoru #pravicového extremismu a #konspiračních teorií. Pro #nenávist a #výzvy k vraždě není místo!”

V dalším tweetu Faeser tvrdil: “Každý má #právo na pokojné shromažďování. Když dojde na #nenávist a #podněcování, uděláme tlustou čáru. #Pravicoví extremisté stále častěji zneužívají #corona demos pro svou ideologii namířenou proti #státu. Budeme tam zasahovat důsledným #vynucováním práva.”

V dalším prohlášení německých regionálních ministrů vnitra se výslovně uvádí, že ti, kdo se organizují proti vládním omezením COVID, používají Telegram.

“Sociální síť Telegram a srovnatelní poskytovatelé slouží lidem v Německu jako síťová [platforma pro protestní hnutí Covid], popírače korony a pravicové radikály,” uvádí se v prohlášení.

zdroj

Přejít nahoru