Otřesný případ: Rodiče ve školním obvodu North Penn vyjádřili pobouření poté, co se objevila fotografie, na níž je vidět učitel, který násilím lepí dítěti masku na obličej

Školní obvod potvrdil, že k incidentu došlo poté, co se fotografie stala virální.

“Ať už jsme pro masky, nebo proti nim, doufám, že se všichni shodneme na tom, že lepení masek na obličej dětí překračuje meze,” stálo v příspěvku na Facebooku organizace North Penn Stronger Together. “Tohle nebyl vtip ani pro dítě, ani pro rodiče.”

https://www.facebook.com/NPstrongertogether/posts/246620364320900

Okres se rychle omluvil, ale odmítl prozradit totožnost dotyčné učitelky.

Fotografie “pořízená minulý týden v jedné z našich tříd a kolující po sociálních sítích nereprezentuje univerzální hodnoty, které se školský obvod North Penn snaží vštípit našim žákům i zaměstnancům,” uvádí se v prohlášení.

“Po okamžitém vyšetřování bylo zjištěno, že ačkoli se jednalo o ojedinělý incident a nešlo o zlý úmysl, jednání učitelky bylo zcela nevhodné a nepřijatelné, a to bez ohledu na kontext,” uvádí se v prohlášení. “Chápeme, že akt nalepení masky na obličej žáka je pro mnohé znepokojující, a omlouváme se, že k němu došlo.”

V žádném případě se nejedná o ojedinělý případ. Píše portál Summit.

Jak jsme upozornili v říjnu loňského roku, učitelé na střední škole v Colorado Springs nutili děti, aby si na obličej lepily masky, což bylo označeno za “týrání dětí”.

Přejít nahoru