Vypadá to, že v Rakousku to s povinným očkováním nebude tak horké. Původně měl být v provozu od února, ale nyní se objevují náznaky, že to bude nejdříve v dubnu – možná…

Ačkoli kancléř Karl Nehammer řekl deníku Ö1 Mittagsjournal, že harmonogram zavedení povinného očkování je jasně stanoven a není vyloučeno, že termín 1. února nebude dodržen, objevuje se stále více signálů, že tomu tak nemusí být.

Přední rakouský epidemiolog, významný člen WHO a Nejvyššího hygienického úřadu Gerald Gartlehner nedávno v souvislosti s povinným očkováním ve vysílání “ZiB2” varoval, že se blíží vlna vysoce nakažlivé “omikronové” varianty. To bude zajímavé zejména ve školách, které se nyní mají otevřít také v Rakousku.

Omicron bude podle mnoha odborníků vzhledem ke své nakažlivosti velmi rychlý: již během několika příštích týdnů by měl velmi silně infikovat/přirozeně “naočkovat” velkou většinu populace a pak by měl virus logicky ustoupit. Lze tedy očekávat, že se situace v příštích týdnech výrazně změní a hodně napoví i o dalším vývoji pandemie korony. Gartlehner uvedl, že s ohledem na tuto skutečnost by mělo být zavedení povinného očkování přehodnoceno.

A konečně je tu rakouská právnická obec, která má stejně jako právní odborníci na Slovensku a v mnoha dalších zemích k povinnému očkování řadu výhrad. Jedním z nich je například skutečnost, že pokud by bylo očkování povinné, musely by existovat i povinné typy vakcín a stát by za ně prostě musel převzít odpovědnost – na rozdíl od současnosti.

V současné době existují smlouvy s výrobci vakcín (ano, ty “začerněné”), ve kterých je klauzule, že výrobce za nic neručí a veškeré riziko přebírá očkovaný. V případě povinného očkování by tedy v případě nežádoucích účinků očkování musel být postižený odškodněn státem. A to by byl problém: při dnešních vakcínách by to znamenalo desetitisíce, statisíce žalob… A to je jen jeden z celé řady nevyřešených praktických problémů spojených s povinným očkováním.

 

To je důležitá zpráva i pro nás na Slovensku.
Odborník je člověk z jiného města (jiné země), říká starý sarkastický bonmot. Je to konstatování hluboké pravdy, zvláště pro nás, vzhledem k tomu, že část slovenské veřejnosti a politické reprezentace je nekriticky orientována na říši Západu – co odtamtud přichází, o tom není pochyb, to je dobře, protože Západ je neomylný.

A proto je pro nás na Slovensku obzvlášť důležitá každá zpráva o jakémkoli problému či váhání Rakušanů ohledně zavedení protiústavní koronafašistické povinnosti očkovat experimentálními preparáty genové terapie. Každá taková zpráva podkopává idiotský, ale o to rozšířenější pseudopohled, že když to zavedli oni, měli bychom to zavést i my.

V pondělí by měl ministr Lengvarsky předložit vládě návrh zákona o povinném očkování. Modleme se, aby – když ne za petice a protesty domácích odborníků a veřejnosti – alespoň zprávy, jako je tato poslední z Rakouska, vnesly trochu světla do pfizerem poblázněných hlav členů této vlády.

zdroj: hlavnespravy.sk

 

Přejít nahoru