ISO i do vaší firmy? K čemu vám může certifikace pomoci?

Mnoho firem se chlubí certifikáty ISO neboli International Organization of Standardization. Možná i vy si říkáte, že by bylo dobré něco podobného pro vaši společnost mít, ale má to vůbec smysl? Tato certifikace se zabývá normalizací procesů téměř ve všech oborech. Obsahuje více než 18 000 norem a mezi nejznámější patří certifikát ISO 9001, 14001, 18001 a 16949. Proč byste o certifikaci měli uvažovat i vy a co vám může přinést?

Asi nejdůležitějším důvodem by mělo být to, že se vám certifikací otevírá možnost účastnit se mnoha zakázek, které by pro vás jinak zůstaly nedosažitelné. Zejména státní instituce nebudou bez certifikace ISO spolupracovat a do tendrů se tak vůbec nedostanete. Podobně to však má i řada soukromých firem.

Celosvětově uznávaná certifikace

Tyto certifikáty vydává Mezinárodní organizace pro normalizace, která je známá po celém světě a tyto certifikáty jsou použitelné doslova kdekoliv po světě. Snadno tak rozšíříte svůj trh a otevřete brány novým možnostem. Díky ISO certifikaci dojde k zavedení systému řízení dle určité systémové normy. Například ISO norma 45001 zajišťuje standardy bezpečnosti při práci, což je něco, co musí bez ohledu na certifikaci dodržet doslova každá společnost. Takto budete mít i oficiální potvrzení, že u vás je v tomto směru vše, jak má být.

Pomůžete vylepšit management vaší firmy

Zavedením ISO certifikace je možné snadno odhalit slabá a silná místa ve firmě. Je klíčové vybrat si vhodné složení certifikátů, což nemusí být vždy snadné. Existují však služby, které vám s tímto pomohou. V této oblasti se pohybují roky a dobře vědí, s čím potřebujete právě vy pomoci. Na začátku vše může působit poněkud složitě a zmateně, ale jakmile se zorientujete v zákonech, vyhláškách a nařízeních, bude hned vše snazší a přehlednější.

Přejít nahoru