V Kyjeve zaznamenali výbuch. Hlavným mestom Ukrajiny otriasla explózia. S odkazom na svedka v Kyjeve o tom informuje agentúra Reuters

Český premiér Petr Fiala ocenil ústretový krok prezidenta Miloša Zemana. “Rád sa spolu s Milošom Zemanom zúčastním zajtranšieho jednania śéfov štátov NATO,” popísal.

Slovenský premiér Heger hovorí, že ruská agresia vyženie z tohto územia mnohé Ukrajinky a Ukrajincov. “Majme prosím pre nich plné pochopenie. Zaslúžia si našu pomoc. Slovensko bude princípy ľudskosti a solidarity plniť,” povedal premiér.

https://twitter.com/MilitaryAgentt/status/1496790845688795143?t=o2TQ7h41Wz5i0JGm2bpNSA&s=19

Nie, nejde o ruskú inváziu len na východ Ukrajiny, ale o totálny útok z viacerých smerov. Nie, ukrajinská obrana sa nezrútila. Do boja sa zapojila ukrajinská armáda. Ukrajina stojí oboma nohami na zemi a naďalej sa bráni, napísal na Twitteri minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

Pri ruskej operácii zahynulo už 40 ukrajinských vojakov. Oznámila to kancelária ukrajinského prezidenta podľa ruskej služby BBC.

Český prezident Miloš Zeman v priamom prenose priznáva, že sa mýlil, keď tvrdil, že Rusko nezaútočí na Ukrajinu. “Musíme prikročiť k oveľa tvrdším sankciam. Šialencov treba izolovať a netreba sa voči nemu brániť len slovami, ale aj konkrétnymi skutkami,” hovorí Zeman.

Severoatlantická aliancia NATO rokuje o aktivácii článku 4, ktorý hovorí o konzultáciách, vojenských záležitostiach, keď je „ohrozená územná celistvosť, politická nezávislosť alebo bezpečnosť ktorejkoľvek zo strán“. Pri Charkove prebiehajú ťažké boje, armáda odrazila tankový útok, informovala kancelária ukrajinského prezidenta podľa tlačovej agentúry Unian.

Přejít nahoru