PO PŘEVZETÍ MOCI TALIBANEM JSOU V KÁBULSKÝCH NEVĚSTINCÍCH PROSTITUTKY NAHRAZOVÁNY OVCEMI A VELBLOUDY

Navzdory slibům nového tálibánského režimu, že afghánským ženám umožní nadále pracovat a účastnit se veřejného života, ozbrojení povstalci již v Kábulu zavřeli několik “protiislámských” podniků, včetně barů a nevěstinců.

Různé zdroje uvádějí, že bojovníci Talibanu vyhánějí ženy z různých nevěstinců po celém Kábulu a nahrazují je ovcemi a velbloudy v souladu s šaríou, islámským právem.

Podle Margaret Smithové, regionální ředitelky organizace Human Rights Watch v Afghánistánu, se jedná o důležitý regres pro afghánské ženy, se kterými se podle ní “zachází hůře než se zvířaty”.

“Ovce a velbloudi mají za vlády Talibanu větší práva než ženy. Pro ně je sex pro zábavu se zvířaty. Ženy jsou jen chodící dělohy určené k tomu, aby rodily a vychovávaly děti.”
Paní Smithová se obává, že by to mohl být “jen první krok” a že by nový režim mohl ženy postupně zcela vyřadit z veřejného života.

“Vykázali ženy z nejstarší profese na světě, aby je nahradili zvířaty. Nepřekvapilo by mě, kdyby nahradili sekretářky opicemi, aby je ponížili.”

Během vlády Talibanu v 90. letech byly po celé zemi povoleny desítky nevěstinců se zvířaty, zatímco lidská prostituce byla tvrdě potlačována.

zdroj

Přejít nahoru