S tímto receptem vám do měsíce porostou vlasy jako divé

Jestli chcete mít krásné a hebké vlasy, pokračujte ve čtení. Věděli jste, že šťáva z obyčejné červené cibule dokáže zabránit vypadávání vlasů, jejich šedivění a zároveň urychlí růst a zlepší kvalitu?

Co ovlivňuje růst vlasů

Rychlost vlasů závisí do velké míry na genech. Vlivem vnějších a vnitřních faktorů však vlasy nerostou tak rychle, jak by měli. Existují nicméně recepty a domácí kůry předávané z generace na generaci, díky kterým si s tímto problémem spolehlivě poradíte.

Jeden z těchto receptů je založený na využití červené cibule. Je tak efektivní, že jej údajně používají i některé celebrity z Hollywoodu. Jeho účinnost však potvrzují nejen celebrity, ale i mnohé vědecké studie. Ty zjistily, že šťáva z cibule dokáže v až 87% zabránit vypadávání vlasů.

Budete překvapeni, jak budou vaše vlasy vypadat do jednoho měsíce od začátku užívání tohoto receptu.

Účinky červené cibule na vlassy

Dermatologové uvádí, že cibule, na rozdíl od většiny všeho ostatního, nemá na vlasy a pokožku hlavy žádné negativní postranní účinky. Někdy však může dojít k mírnému podráždění a začervenání pokožky. V  takovém případě se doporučuje ji naředit s čistou vodou.

Červená cibule je výjimečná v tom, že je bohatá na síru, která stimuluje produkci kolagenu. Ten je pro růst vlasů velmi důležitý. Šťáva z červené cibule dále podporuje cirkulaci krve v pokožce hlavy, čímž se zlepšuje vyživování vlasových kořínků.

Kromě toho dále zmírňuje záněty kůže a má antibakteriální účinky. Cibulová šťáva dělá vlasy pevnějšími, otevírá vlasová lůžka (folikuly) a brání vzniku infekcí. Ti, kteří tuto metodu vyzkoušeli tvrdí, že první viditelné výsledky se objevují již po měsíci.

Recept na zrychlení růstu vlasů

Oloupejte a umyjte 2 až 4 červené cibule. Potom je nakrájejte na polovinu. Následně z nich vymačkejte šťávu. Nejjednodušší je použití odšťavňovače. Pokud ho nemáte, klidně můžete cibuli na jemno rozmixovat v mixéru.

Do šťávy přidejte jednu polévkovou lžíci medu a dobře zamíchejte. Potom naneste směs na pokožku hlavy a nechte působit 15 až 30 minut. Zápach je sice silný, ale bude to stát za to.

Pokud máte dostatek času, můžete směs na hlavě nechat na celou hodinu. Po kůře si hlavu umyjte tak, jak to běžně děláte. Kůru je potřebné aplikovat 2 až 3 krát do měsíce. Pokud vám cibule náhodou dráždila pokožku, zřeďte cibulovou šťávu s čistou vodou, aby byla méně koncentrovaná. Vyzkoušejte to a výsledek uvidíte sami. Věříme, že budete nadmíru spokojeni.

Zdroj: Badatel.net (HaNL.com)

Přejít nahoru