Nejen Smetana inkasovala od státu: Milion pro Kluse a dvě dávky pro Kerndlovou či Davida. Brala i Bílá!

Koronavirová pandemie nevybíravě zasáhla do životů milionů lidí. Mezi šťastnější se počítali ti, kterým vládní nařízení nezasáhly do zaměstnání. O tom ale nemohou hovořit umělci, zejména třeba hudebníci museli rušit koncerty a prakticky půl roku byli bez příjmů.

Pomocnou ruku proto podal stát v podobě kompenzací, kterých využil prakticky každý, kdo mohl, přestože to ani tak moc třeba nepotřeboval. Například Emma Smetana a Jordan Haj dostali podle portálu hlidacstatu.cz oba po 60 tisících, přestože měli oba v době zažádání práci a neměli problém se uživit.

Stejnou částku získal i v lednu 2021 zpěvák Tomáš Klus. Společnost Tomáš Klus, s.r.o., ve které zpěvák drží 45procentní podíl, dokonce získala na kompenzacích během roku více než 1 200 000 korun. O něco větší částku pak obdržela společnost Karel Gott Agency, kterou vlastní Ivana Gottová, vdova po zesnulém bardovi.

Žádala Bílá i David
Mezi žadateli, kteří uspěli, byl i multimilionář Michal David, který dvakrát obdržel po 60 tisících a jednou téměř 90 tisíc korun. Z řad zpěváků figuruje v registru i Tereza Kerndlová, která inkasovala hned dvakrát šedesátitisícový příspěvek. Jeden dostala na podzim 2020, druhý pak v březnu 2021, tedy pouhý měsíc poté, co si koupila luxusní dům ve španělské Esteponě. O tom, že kupní cena se pohybovala v řádech milionů, pak není pochyb.

Více info na extra.cz

 

Přejít nahoru