Velvyslanectví USA v Rusku vyzvalo Američany, aby se připravili na evakuaci. Varuje před bombovými útoky. “Jak tomu máme rozumět?!”, ptají se Rusové

Americké velvyslanectví uvedlo, že “v poslední době se objevily hrozby útoků na nákupní centra, vlakové stanice a stanice metra a další veřejná místa, kde se shromažďují lidé”. Údajně se nacházely v hustě obydlených místech, včetně Moskvy a Petrohradu, a také v oblastech u ukrajinských hranic, kde je situace napjatá.

Velvyslanectví dále doporučilo Američanům, aby se “vyhýbali davům”, připravili si “evakuační plán” a nespoléhali se na pomoc americké vlády, uvedla agentura AFP.

Na prohlášení velvyslanectví reagovalo také Rusko. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová se zeptala, zda USA poskytly Rusku informace o možné hrozbě útoků. “A pokud ne, jak tomu máme rozumět?” Dodala.

Napětí mezi Moskvou a Západem v posledních týdnech roste. Rusko shromáždilo desítky tisíc vojáků u svých hranic s Ukrajinou, což vyvolalo mezinárodní obavy z možné invaze na Ukrajinu. Moskva tato obvinění odmítá.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru