TO SE NEDÁ ANI KOMENTOVAT, TO JE NA BLITÍ

 

Na společné večeři jsme se setkali také s naší milou eurokomisařkou Věrou Jourovou. Diskutovali jsme o tom, že je nutno razantně zvýšit cenzuru veřejných sítí na internetu, protože tam o nás, o politicích, píšou lidi moc nehezká slovíčka. A tomu musíme zatnout típec. Věrka nám řekla, že už ví jak na to, protože pracuje v Evropském parlamentu od roku 2014 a má tam spoustu užitečných kontaktů.

 

 

V Bruselu pršelo, ale Miloš byl velmi galantní a schoval mě pod deštníkem, který mu půjčila  Uršula von der Leyen. Bylo na něm logo EU. Na deštíku, deníčku, ne na Milošovi. A tak jsme se šli projít trochu na čerstvý vzduch.

 

Jak se ti líbí moje nové lodičky. Pěkná barva, že ? Stály jenom 450,- éček ( €uro). Ale deníčku, nikde ani muk. Koupila jsem si je z diet, které po příletu vyúčtuji sněmovně. 

 

 

Lavičky Václava Havla najdete skutečně ve všech evropských metropolích. My jsme u lavičky udělali pro fotografy Václavovo oblíbené Véčko. Na židlích jsou i Václavova známá srdíčka, která tak rád používal u každého svého podpisu. 

 

Setkali jsme se rovněž s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem a tlumočili mu oddanost České republiky myšlence společné Evropy.

 

Srdečně mě přivítal i generální tajemník NATO Jenss Stoltenberg. Vyjádřila jsem mu ochotu našich bezpečnostních sil zúčastnit se případných bojů o samostatnost Ukrajiny a třeba i položit životy našich vojáků za demokracii a  svobodu Ukrajiny. Snaha Ukrajiny vstoupit do struktur NATO, stejně tak snaha stát se členy EU je nám, Čechům, velmi blízká.

 

 

Generálnímu tajemníkovi NATO

@jensstoltenberg

jsem potvrdila, že naše vláda má v plánu co nejdříve plnit své závazky.

 

Milý deníčku. V Bruselu se mi strašně moc líbilo. Všichni na mě a na Miloše byli velice milí a usměvaví. Myslím si, že až dokončím svoji práci v Poslanecké sněmovně, mohla bych si sehnat nějakou pozici v sídle Evropské unie. Paní Uršula mi slíbila, že až se něco uvolní, dá mi vědět. Už se moc těším.

 

Ještě bych chtěla poděkovat našim parlamentním fotografům, kteří celou naši bruselskou misi fotografovali. Už jsem se pevně rozhodla, že i já budu mít své fotografy a budu vyrábět fotoknihy. Ne jen ta ošklivá čůza Schillerka. Ať to stojí, co to stojí.

Poslal: Julda Fulda

Přejít nahoru