V ukrajinském parlamentu vyzvali k likvidaci Bidena

“Pokud je to možné, je třeba odstranit hlavního strůjce paniky a válečného provokatéra (pozn.: jde o Joea Bidena),” vyzval politik.

Podle jeho názoru prohlášení a aktivity amerického vůdce ohrožují ukrajinskou ekonomiku a bezpečnost. “Doufám, že ho Zelenskij pozval na Ukrajinu právě za tímto účelem,” napsal Kiva. Zelensky ho požádal, aby přijel “co nejdříve”.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v telefonickém rozhovoru požádal svého amerického kolegu Joea Bidena, aby navštívil jeho zemi “co nejdříve”, uvedla televize CNN s odvoláním na vládní zdroj v Kyjevě.

Ukrajinský prezident také požádal amerického vůdce o “další moderní finanční a vojenskou podporu”, uvádí televize. Televize CNN mezitím s odvoláním na nejmenovaného amerického představitele tvrdí, že Bidenova návštěva Kyjeva není na pozadí současné krize “příliš pravděpodobná”.

Biden a Zelensky spolu v neděli telefonicky hovořili téměř hodinu. Podle prohlášení Bílého domu se vedoucí představitelé dohodli, že budou pokračovat v diplomatickém úsilí o překonání současné krize na Ukrajině. Během rozhovoru americký prezident také slíbil svému ukrajinskému protějšku “rychlou a rozhodnou” odpověď na jakoukoli agresi proti jeho zemi. Jednalo se o třetí telefonický rozhovor mezi prezidenty USA a Ukrajiny od začátku letošního roku. První a druhá se konaly na začátku a na konci ledna.

zdroj: hlavnespravy.sk

 

Přejít nahoru