Hluboká nad Vltavou přivítá jaro Velikonoční stezkou

Tradiční akcí pod názvem Velikonoce na Hluboké otevírají hlubočtí novou turistickou sezónu. Hlavním lákadlem jsou opět obří malované kraslice, které jsou i letos rozmístěny do třech rozmanitých stezek. Výletníci tak budou moci při svých toulkách po ztracených kraslicích ochutnat z mnoha krás, které hlubocké kouty nabízí.

Projekt s názvem „Velikonoce na Hluboké“ se stal díky svému charakteru rodinné a zároveň charitativní akce jednou z nejvyhledávanějších společenských aktivit brzkého jara v České republice. Každým rokem tuto akci navštíví více než 20 000 návštěvníků. Symbolem tohoto projektu jsou obří, bezmála 700 kilogramů vážící, kraslice pomalovány akademickými malíři, ale i například dětmi z místní základní školy. Součástí této tradice je i charitativní běh na podporu osob s hendikepem.

 

„Letos společně pomůžeme malému Edvínkovi, který od narození trpí spastickou kvadruparézou a epilepsií. I přes tyto životní nástrahy Edvínek ráno zahájí širokým úsměvem a okamžitě je připravený se rozesmát na nejmenší podnět. Věřím, že spolu s Vaší pomocí se nám podaří Edvínkovi zajistit tolik potřebné rehabilitace, které nyní v době vývoje kostry potřebuje ,“ doplňuje hlavní organizátorka projektu Valerie Chromá.

Stezka bude návštěvníkům zpřístupněna na Velký pátek 15. dubna 2022 a potrvá do konce měsíce května. Srdečně se na Vás těšíme!

Přejít nahoru