Zelenskij k Buči: Ruské matky by měly vidět, jaké parchanty a řezníky vychovaly. Rusko páchá genocidu

Zelenskij poté na sociální síti napsal: “Matky ruských vojáků by měly vidět, jaké parchanty vychovaly. Vrazi, lupiči a řezníci,”.

V rozhovoru pro americkou televizi Zelenskyj řekl, že Rusko páchá na Ukrajině genocidu, přičemž se odvolával na fotografie z událostí v Buči. “To je skutečně genocida – likvidace celého národa a lidí,” zdůraznil prezident.

Dodal také, že cílem ruské invaze, která trvá již šest týdnů, je “zničení a vyhlazení” více než stovky národností na Ukrajině. “Jsme občané Ukrajiny a nechceme se podřizovat politice Ruské federace. Proto jsme ničeni a vyhlazováni,” pokračoval.

“Před čtrnácti lety na summitu NATO v Bukurešti šlo o to, aby se zabránilo útoku Ruska. Bucha, Kyjevská oblast – dnes. Matky ruských vojáků by to měly vidět. Podívejte se, jaké parchanty jste vychovali. Vrazi, lupiči a řezníci,” připsal Zelenskij k několika snímkům dokumentujícím akce ruských jednotek ve městě.

Rusové se však brání a jejich ministerstvo tvrdí, že během pobytu ruských jednotek v Buče nebyl zabit ani zraněn jediný civilista. Stovky mrtvých jsou podle nich provokací a “další podívanou, kterou kyjevský režim připravil pro západní média”.

Ruské ministerstvo obrany navíc tvrdí, že ruské jednotky se z Buche stáhly před čtyřmi dny a že fotografie a videa z města se objevily až nyní. Zprávy o mrtvých ministerstvo na Telegramu původně označilo za pouhé “falešné zprávy”.

zdroj

Přejít nahoru