Bylo přistání na Měsíci podvod? Údajný režisér promluvil

Jak to tedy bylo s přistáním na Měsíci? Svět se rozdělil na dva tábory, přičemž každý tvrdí něco jiného. Jedna polovina věří a spoléhá na vědecká fakta, druhá zase přistání na Měsíci vyvrací a tvrdí, že se jedná o pouhý podvrh, jenž byl zinscenován ve filmovém studiu.

Došlo však ke zvratu v této neustále dokola omývané záležitosti? Na veřejnost se totiž dostal rozhovor jistého Stanleyho Kubricka, který tvrdí, že přistání na Měsíci sám natočil ve studiu a jedná se o podvod. Na videu, kde tento údajný režisér vypráví o tom, že NASA všechna tato přistání zfalšovala a tyto podvrhy točil na Zemi. Kde je tedy pravda?

Bylo přistání na Měsíci podvrh natočený ve studiu? Stanley Kubrick tvrdí, že přistání natočil na Zemi

Rozhovor s údajným režisérem byl natočen v roce 1999, kdy také zemřel. Na veřejnost se ovšem toto video dostalo až 15 let po jeho natočení, tedy v roce 2014. Proč toto zdržení? Režisér videa se totiž musel upsat k dohodě, jenž přinutila muže 15 let o tomto rozhovoru mlčet. Po vydání se toto video stalo naprostou senzací v okruhu všech konspiračních teoretiků, kteří věří, že přistání byla jedna velká lež. Konspirace podpořil dokonce samotný astronaut Brian O’Leary, který na otázku o přistání na Měsíci pronesl, že nemůže se stoprocentní jistotou potvrdit, že se Neil Armstrong procházel na záběrech opravdu po Měsíci.

https://youtu.be/9imVp8tlecY

Přejít nahoru