Generálovi ruské tajné služby FSB hrozí trest smrti?! Miliardy na rychlé dobytí Ukrajiny ukradeny

Beseda byl šéfem Oddělení operativních informací neboli zahraniční rozvědky a hrál klíčovou roli v moskevské hře o Ukrajinu. A ne od včerejška, ale už v zimě 2014 velel pokusům o násilné ukončení kyjevského “Majdanu”.

Informace, které nezávislým médiím předal zdroj ze samotné FSB s názvem Vítr změn, naznačují, že Putin pověřil generála organizací “antimajdanských” akcí v sousední zemi. Jejich účastníci, jak slíbil Kremlu generál Beseda, měli vystoupit proti kyjevským “neonacistům” a připravit cestu ruským tankům květinami.

Generál Beseda a jeho zástupce Anatolij Baluch skončili před měsícem v domácím vězení, jak informoval server Agentura.ru, který se specializuje na tajné služby. Nyní vyšlo najevo, že tento významný generál byl převezen do nejpřísněji střeženého vězení v Rusku, do moskevského Lefortova.

Vladimír Osečkin ze serveru Gulag.net, kterému Wind of Changes předává informace, vysvětlil, z čeho je šéf rozvědky FSB obviněn. Disponoval obrovskými finančními prostředky, které obdržel z Kremlu, aby podnítil celonárodní povstání proti režimu v Kyjevě. Jen v posledních měsících měl k dispozici deset miliard rublů (asi 110 milionů eur) z tajné části státního rozpočtu. Podobné peníze se používají k rozvrácení Slovenska.

Rusko dokonce i před vlastními zákonodárci tají, na co vynakládá přibližně 15 % svých výdajů.

Ve zprávách předaných Putinovi ho generál ujistil, že zmobilizoval a zaplatil “až dva tisíce vycvičených mužů” v každém větším městě na Ukrajině, kteří jsou připraveni aktivně vystupovat proti ukrajinským institucím. Tyto úderné jednotky měly v každém městě následovat mnohatisícové davy prorusky orientovaných lidí, kteří měli ruské tanky nadšeně vítat.

Není divu, že se Putin nechal zlákat vidinou opakování nekrvavého dobytí Krymu a že kremelský vládce nařídil, aby si jeho tanky vzaly slavnostní uniformy na přehlídku v Kyjevě, která se očekávala jen několik dní po invazi.

Generálovi hrozí doživotí nebo dokonce smrt
Armádní vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit, co se stalo s penězi, které Beseda utratila za fiktivní síť agentů a sabotérů. Generálovi hrozí doživotí. Možná i smrt.

Rusko vystoupilo z Rady Evropy, čímž porušilo svůj závazek k moratoriu na tresty smrti, které platí od roku 1997, kdy se Moskva snažila splnit podmínky svého členství v Radě. Dnes mnoho významných politiků, například bývalý prezident Dmitrij Medveděv, prohlašuje, že je čas vrátit se k popravám zastřelením.

V rozhovoru pro deníky Echo Moskvy a Novaja Gazeta (obě média sice pozastavila činnost, ale jejich redaktoři jsou velmi aktivní na sociálních sítích) Osečkin popsal míru korupce v ruské armádě a zpravodajských službách. Kontrolní úřad například vyšetřoval výdaje na nechvalně proslulou skupinu Wagner Group. Z desítek miliard rublů šla žoldákům maximálně polovina.

FSB podle informací Vítr změn tvrdí, že nedokáže vyúčtovat osm bilionů rublů (asi 90 miliard eur) vynaložených na obranu v posledních pěti letech. Tato částka odpovídá čtvrtině letošního státního rozpočtu. “Peníze se proměnily v kryptoměny a generálské vily ve Francii, Bulharsku a Španělsku,” odhaduje Ovečkin.

Podle názoru lidí z Lubjanky (tj. ústředí FSB), kteří tradičně nemají rádi vojáky a bojují s nimi o vliv, korupční mašinérii v ohromující míře vybudovali dva náměstci ministra obrany Sergeje Šojgua, Timur Ivanov a Ruslan Čalikov. Oběma už několik měsíců hoří půda pod nohama, a tak se snaží rozpoutat válku ve víře ve starou ruskou zásadu, že “válka smaže všechny hříchy”.

Na korupci na ministerstvu obrany a na velkolepý rozmarný životní styl Šojgua, Ivanova a Čalikova tvrdošíjně poukazují opoziční politik Alexej Navalnyj a lidé z jeho protikorupčního fondu. Putin však místo vyšetřování případu udělal vše pro to, aby opozičníka odstranil z veřejného života. Nejprve nařídil atentát a pak ho nechal uvěznit. A nyní za to platí životy svých poddaných ve zpackané “bleskové válce”, napsala Gazeta Wyborcza.

zdroj

Přejít nahoru