Vědcům se povedl zázrak! Objeven život na Marsu?

Před několika týdny vědci šokovali svět s tím, že byly na Měsíci nalezeny ruiny měst, které mohou napovídat o možném nadpozemském životě. Před pár dny je tu hned další zpráva, jenž se jen těžko může uvěřit. Podle informací se povedlo vozítku Curiosity povést na Marsu velký objev. Snímky z této planety poukazují na zkameněliny, jenž by mohly patřit prehistorickému zvířeti.

Úlovek se povedl v blízkosti kráteru Gale, který je pojmenován podle Fredericka Galea, jenž patří mezi velké vyznavače astronomie a řadí se mezi badatele Rudé planety. Vědci se domnívají, že se snad může jednat o marťanského či jiného nepozemského tvora.

obr.-1

Po úpravě fotografií je zřejmé, že se jedná o nějaký druh prehistorického tvora, který se na planetě může vyskytovat už několik tisícovek let. Můžeme zřetelně rozeznat lebku, zakřivenou páteř a očnice. K těmto odhadům pomohl vědcům speciální program. Vědci se domnívají, že se jedná o nějaký druh zvířete, který značně připomíná varana komodského, jenž je schopen přežít na naší planetě i v těch nejdrsnějších podmínkách.

obr.-2

Pracovníci z NASA tomuto objevu nepřikládají velkou hodnotu, jelikož s podobnými zkamenělinami se v historii setkali již několikrát a zatím nemohou potvrdit, zda se jednalo o živa stvoření. Experti z NASA navíc snímky zpochybňují a tvrdí, že se také může jednat o kostry vzniklé v důsledku eroze skal.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l55fITt6uec&w=853&h=480]

Přejít nahoru