Boris Johnson

Spojené království označilo Putina za “hlavní cíl”, protože Rusko varuje, že může zahájit “jaderný útok” na Británii

Ruský zákonodárce vydal zlověstnou hrozbu smrtí Borisi Johnsonovi poté, co označil Británii za “hlavní cíl” Vladimira Putina. Silný postoj Borise Johnsona proti ruské invazi na Ukrajinu mu vynesl místo nepřítele číslo jedna mezi stoupenci Kremlu. V rozhovoru pro Kremlem kontrolovanou státní televizi Russia-1 jeden zákonodárce řekl, že Rusko “může provést jaderný úder proti Velké Británii”.

Poukázal na falešné zprávy, že Johnson naznačil, že Spojené království zvažuje zahájení jaderného úderu na Rusko bez konzultace s dalšími partnery NATO.

To se tento týden rozšířilo v ruské státní televizi po úspěšném ruském testu balistické rakety Sarmat, což vedlo k eskalaci protibritské rétoriky.

Ruský zákonodárce včera navrhl, aby byl Johnson oběšen v zlověstné hrozbě smrti, a poznamenal, že oprátka “mu velmi dobře vyhovuje”. Píše portál Express.co.uk

Tvrdil také, že pokud by Rusko bombardovalo Británii jadernými zbraněmi, NATO by nezasáhlo navzdory článku 5 o kolektivní obraně.

VIDEO sdílela Julia Davisová z Daily Beast, která monitoruje ruskou televizi, a tweetovala: “Ruský zákonodárce, který se objevil ve státní televizi kontrolované Kremlem, měl několik slov a jaderných hrozeb pro Velkou Británii a premiéra Borise Johnsona.”

Přejít nahoru