VIDEO: Ilegální imigrant rozbil hlavu francouzské policistky do zaparkovaného auta v Paříži

Francouzská policie vzala v pondělí pozdě odpoledne do vazby tři nelegální migranty poté, co násilně napadli několik policistů v Porte de Clignancourt v 18. pařížském obvodu.

Na videu široce sdíleném na sociálních médiích je vidět, jak jeden z nelegálních migrantů přichází za policistkou, když se pokouší pomoci svému partnerovi zapojenému do dalšího zatčení. Vidí muže, který se ji pokouší chytit, načež krátce vypustí kanystr s pepřovým sprejem. Muž ji popadne, přitlačí k zaparkovanému autu a pak jí udeří hlavou do kapoty. Postaví se zpátky na nohy a v tu chvíli ji udeřil do obličeje.

Na videu se zdá, že podezřelým, kteří byli zatčeni, se podařilo uprchnout, ale policie oznámila, že posily z Brigády územní bezpečnosti a Protikriminální brigády Saint-Ouen zatkly tři osoby a vzaly je do policejní vazby na policejní stanici v Saint-Ouen, kde potvrdily, že podezřelí jsou dospělí a nemají žádnou oficiální dokumentaci, píše Le Figaro.

“Nošení uniformy už nevzbuzuje respekt. Je to dokonce právě naopak. Dnes čelíme zločincům, kteří již nemají žádné limity. Často tyto jedince známe velmi dobře, protože jsme je nesčetněkrát zatkli. Nestarají se o autoritu,” řekl Matthieu Valet, mluvčí Nezávislé unie komisařů a policie. Policejní odboráři vedou kampaň zejména za stanovení minimálních trestů, aby každé odsouzení vedlo k trestu odnětí svobody, i když to znamená jen několik dní za mřížemi. Píše portál RMX.

 

Přejít nahoru