Hromadné znásilnění Rusy si měla obmudsmanka vymyslet. Byla odvolána

Informuje o tom portál idnes.cz. Skandál na Ukrajině je již týden starý. Poslanci ukrajinského parlamentu při odvolání Denisovové na konci května uvedli, že její informace o údajných sexuálních útocích ze strany ruských vojáků “nejsou podloženy důkazy a odvádějí pozornost světových médií od skutečných potřeb Ukrajiny”, uvedl portál.

V rozhovoru pro ukrajinský zpravodajský portál LB.ua Denisovová uvedla, že informace, které o znásilnění šířila, sloužily k tomu, aby Ukrajina získala další vojenskou pomoc. “Když jsem například vystupoval v italském parlamentu ve výboru pro mezinárodní záležitosti, slyšel jsem a viděl jsem takovou únavu z Ukrajiny, víte? Mluvila jsem o hrozných věcech, abych je nějak dotlačila k rozhodnutí, které Ukrajina a ukrajinský lid potřebují,” přiznala.

Jako konkrétní příklad uvedla, že italská politická strana Hnutí pěti hvězd byla původně proti dodávkám zbraní na Ukrajinu, ale po jejím projevu jeden z jejích lídrů řekl, že dodávky zbraní na Ukrajinu přece jen podpoří, píše idnes.cz.

 

Přejít nahoru