Vypuknutí opičích neštovic: Rusko zahajuje hororovou dezinformační kampaň: “Vyrobeno v laboratoři!”

Toto tvrzení bylo podobné tomu, které bylo učiněno před několika měsíci, kdy Rusko obvinilo USA, že mají na Ukrajině vojensko-biologické laboratoře. Experti varovali, že ruský prezident Vladimir Putin učinil toto falešné tvrzení jako potenciálně součást operace pod falešnou vlajkou, aby ospravedlnil použití chemických útoků na Ukrajině. Kreml tvrdí, že virus opičích neštovic se ve skutečnosti rozšířil ze “čtyř biologických laboratoří provozovaných USA v Nigérii”.

Opičí neštovice je virus, který vznikl v Africe a v poslední době se rozšířil po celém světě.

Včera Spojené království zaznamenalo nejvyšší denní skok v případech opičích neštovic od začátku záznamů.

Údaje zveřejněné vládou ukazují, že Spojené království předstihlo všechny ostatní země a zaznamenalo dalších 123 případů.

Podle zpráv z ruské státní tiskové agentury Sputnik Igor Kirillov, šéf ruských radiačních, chemických a biologických obranných jednotek, uvedl, že Spojené státy mají v Nigérii čtyři biologické laboratoře.

Na briefingu pan Kirillov poznamenal, že zatímco WHO dospěla k závěru, že současný kmen viru opičích neštovic pochází z Nigérie, země je ve skutečnosti dalším státem, kde USA umístily své biologické laboratoře. Píše portál Express.co.uk

Poté citoval zprávy médií založené na simulaci Iniciativy pro jadernou hrozbu Mnichovské bezpečnostní konference v roce 2021, která modelovala šíření bioinženýrské, vysoce smrtící formy opičích neštovic.

Cvičení popsal jako “podivnou náhodu”, která by vyžadovala další ověření odborníky.

Poté vyzval WHO, aby vyšetřila aktivity amerických biolaboratoří v Nigérii, a tvrdil, že USA opakovaně porušují požadavky na biologickou bezpečnost a důkazy o neopatrném skladování patogenních biomateriálů.

Přejít nahoru