Do Prahy nejen za památkami: Zkuste navštívit místní trhy

Raději si užijte místní atmosféru a ochutnejte něco dobrého na farmářských trzích. Navštívit farmářské trhy může být skvělý nápad, pokud si chcete užít loudavý den bez spěchu, nakoupit něco dobrého a třeba si i popovídat s místními farmáři.

Kam v Praze na trhy?

Na několika místech v Praze je možné od jara až do podzimu navštívit oblíbená farmářská tržiště, která nabízí domácí potraviny té nejlepší kvality, vše českého původu, za použití minima chemických hnojiv. Kam se v Praze vydat?

Ochutnejte domácí produkci

Trhy udržují přirozenou lidskou kreativitu a pomáhají jak farmářům, tak také místním obyvatelům. Farmáři mohou prodat své kvalitní produkty a lidé mohou ochutnat i něco jiného, než co nabízí nadnárodní obchodní řetězce. Oblíbené farmářské trhy provozuje Občanské sdružení Archetyp. Ty najdete na Praze 2 na Náplavce u Palackého mostu. Tyto trhy každoročně lákají mnoho stovek i tisíc návštěvníků, takže se připravte, že se místy mohou tvořit fronty a davy, ale když vyrazíte dopoledne, bude lidí méně.

Další farmářské trhy je možné navštívit na Praze 10 na Kubánském náměstí, dále třeba na Praze 6 na Vítězném náměstí či na Praze 8 na Karlínském náměstí. Každá městská část si obvykle trhy organizuje samostatně a často stačí sledovat jejich webové stránky nebo Facebook.

Co nakoupit?

Mezi bohatě zastoupené patří výrobky masné a mlékárenské. Dále můžete pořídit čerstvé pečivo, zeleninu, ovoce a mnohdy i nějaké ryze originální produkty. Klidně se může jednat o domácí výrobu oblečení nebo doplňků. Možností je celá řada – přijďte a na vlastní oči si ověřte, že farmáři mají skutečně co nabídnout i vám.

 

Přejít nahoru