Ruský čečenský vůdce Kadyrov varuje Polsko, že by mohlo být napadeno za podporu Ukrajiny

Ruský čečenský vůdce Ramzan Kadyrov prohlásil, že otázka ruské invaze na Ukrajinu je nyní “uzavřena” a pohrozil útokem na Polsko.

Ve videu zveřejněném na sociální síti Twitter je vidět, jak Kadyrov odmítá probíhající konflikt na Ukrajině a varuje Polsko, že to bude další.

“Ukrajina je nyní uzavřenou záležitostí. Po Ukrajině, pokud bude za šest sekund objednávka, prokážeme, čeho jsme schopni,” říká Kadyrov. Požadoval také, aby se Polsko omluvilo ruskému velvyslanci Sergeji Andrejevovi za incident na sovětském vojenském hřbitově ve Varšavě, kde byl potřísněn červenou barvou. Jeho druhým požadavkem bylo, aby si Polsko vzalo zpět své “zbraně a žoldáky”, protože Polsko patří mezi země, které Ukrajině pomáhají nejaktivněji. Píše portál RMX.

Mluvčí polské vlády Piotr Müller Bagatelizoval Kadyrovovy výhrůžky, když byl požádán, aby se vyjádřil k televiznímu kanálu Polsat News. “Musím pana Kadyrova zklamat. Otázka Ukrajiny není uzavřena, právě naopak. Z toho, co vidím, jsou Ukrajinci v pohodě při jednání s ruským útočníkem a kolegy pana Kadyrova,” odpověděl Müller.

 

Přejít nahoru