Americké protiponorkové letadlo krouží kolem Hadího ostrova!

V oblasti Hadího ostrova krouží několik hodin americké protiponorkové letadlo.

Americký vojenský protiponorkový letoun Boeing P-8A Poseidon několik hodin po sobě krouží v oblasti Hadího ostrova. Je známo, že letadlo působí nejen ve vzdušném prostoru Rumunska, sousední Ukrajiny, ale také ve vzdušném prostoru nad západní částí Černého moře, zatímco přístup k ostrovu Zmeiny je asi 45-50 kilometrů.

Na prezentovaném snímku můžete vidět letovou trasu amerického vojenského hlídkového protiponorkového letounu Boeing P-8A Poseidon. Ten byl ve vzduchu po velmi dlouhou dobu a je pozoruhodné, že posádka vojenského letadla pravidelně odpojuje transpondér, samozřejmě nechce být detekována, ale zároveň nevytváří nebezpečí pro civilní letadla.

K dnešnímu dni se jedná o první pokus amerických vojenských letadel přiblížit se k ostrovu Zmeiny poté, co ruská armáda opustila ostrov jako krok dobré vůle na konci minulého měsíce, a v tuto chvíli zůstává účel letu amerického letadla neznámý – soudě podle satelitních snímků, v této oblasti nejsou žádné lodě, ale prodloužené krouže letadlní nad jedním bodem naznačuje objev nějakého objektu ve vodách Cherny Moře.

zdroj

Přejít nahoru