Naštvaný Čech popadl žebřík a podívejte se, co udělal s ukrajinskou vlajkou

Ne každému se to však líbí a říká, že je třeba pomoci, ale vlajky jiné země na budovy nepatří.

Jeden Čech, který sundal ukrajinskou vlajku, si asi řekl totéž: “Jak jsem včera napsal, tak jsem udělal. Slaná umělecká škola,” píše.

V komentářích pod videem se lidé rozdělili na dva tábory.

“Zajímalo by mě, co na to říkají ukrajinské děti, které tam studují… Musely mít radost, že vidí tolik mužnosti… Škola to vyvěsila na znamení solidarity, že má mezi sebou tyto studenty, a nějaký inteligent z křoví to přijde pověsit…” Peter píše.

“V zahraničí jsou slovenské komunity, kde jsou na školách slovenské nebo české vlajky… Mluvíme o USA, Kanadě, Anglii, Austrálii? máte dokonce celé čtvrti nebo ulice, kde vedle sebe žijí Slováci a Češi a mají vlajky na začátku a na konci ulice, máte slovenské kostely, kde je slovenská a česká vlajka a bohoslužba ve slovenštině nebo češtině, máte slovenské obchody v zahraničí, kde jsou naše vlajky. Mluvíme zde konkrétně o městech jako Miami, Fort Lauderdale-obe na Floridě, Los Angeles, Denver-Colorado a New Jersey… A světe div se, nikde nikoho nenapadlo, že by to letělo dolů, protože i cizinci v jiných zemích mají úctu k jiným národům. Tímhle mě neoblafnete, protože znám Slováky Čechy v usa, mám tam rodinu a jsem v jejich fb skupinách a nikdy tam neměli s nikým problém, že je z jiného národa a přistěhoval se… Ukrajinci jsou tu sotva půl roku a Slováci jim vyvěšují vlajky, ničí a pálí auta nebo je slovně napadají na ulici. Nedivím se, že Slováci žijící v zahraničí raději říkají, že jsou z Česka, všude jsme slavní a stydí se, když vidí, co se tady dělá, jak to tady vypadá a jak se k sobě lidé chovají…” dodává Peter.

“Správně. Vlajky jiných států nepatří na budovy, které stát nevlastní.” Viktor se zamyslí.

zdroj

Přejít nahoru