9letá švédská dívka zbitá do kómatu na hřišti 13letým Etiopanem, který právě získal trvalý pobyt

Devítiletá švédská dívka se stala obětí brutálního pokusu o vraždu na hřišti ve švédském průmyslovém městě Skellefteå. 13letý etiopský chlapec, který je již v komunitě notoricky známý, byl obviněn ze zločinu místní policií.

Holčička zůstává v kómatu a rodina ji na lůžku místní nemocnice zveřejnila s fotografiemi, na kterých je obklopena plyšovými zvířátky. Podezřelý mladík, kterému byl udělen status trvalého pobytu pouhý týden před útokem, bil mladou dívku minulý čtvrtek v 17:30 ve škole Morö Backe. Policie a záchranné služby dorazily na místo po útoku.

“Je to závažný zločin, pokus o vraždu, a ty, kterých se to týká, jsou děti. Obětí je dívka mladší 15 let. Pak je tu podezřelý, chlapec, kterému je také méně než 15 let,” řekl Švédským novinám Samnytt Lars Persson, úřadující šéf místní policie.

“Je to trochu jiná oblast práva, se kterou musíme pracovat, která se zabývá mladými pachateli. Existují rodiče obou zúčastněných, které musíme vzít v úvahu,” řekl. “Kdybychom mluvili o dospělých, podezřelý by mohl být zatčen nebo zadržen hned po zločinu. Existují však mírně odlišné podmínky a vzhledem k jejich věku mohou být zapojeny i jiné orgány.”

Dva svědci, Agnes Westmarková a Thomas Lundquist, identifikovali podezřelého jako 13letého chlapce z Etiopie. Podle švédských novin zůstává 9letá oběť v bezvědomí.

Vzhledem k tomu, že podezřelému je 13 let, nebyl podle policie zatčen ani zadržen. Místo toho je na sociálních orgánech, aby “pomohly” rodině s podporou a péčí.

Existují také otázky z komunity o skutečném věku chlapce, protože mnoho migrantů lže o svém věku, aby získali výhody a vyhnuli se deportaci. Mnozí v komunitě věří, že podezřelý by měl být zadržen za pokus o vraždu malé holčičky.

“Mělo by být takovému člověku dovoleno zůstat nepotrestán? Měl by ten člověk zůstat v zemi? Tady jim platíme příspěvky a oni pak přijdou sem a chovají se špatně. Je to naprosto nepředstavitelné,” řekl jeden nejmenovaný rodič zpravodajskému kanálu Samnytt.

Tento rodič říká, že se bojí, že více dívek ve Skellefteå bude vystaveno etiopskému chlapci:

“Obávám se, že celou záležitost zakryjí, a pak ten bastard odejde na svobodu a brzy se dostane k další oběti,” řekl anonymní rodič.

Píše portál RMX.

Přejít nahoru