Vystrčil: Ostatní země se bojí ruské agrese

„Nevím, jestli má Miloš Zeman více informací než NATO a USA. Je ale jasné, že ostatní země a jejich vůdci se ruské agrese bojí,“ komentoval Vystrčil prohlášení prezidenta Miloše Zemana, který obavy z ruské invaze na Ukrajinu považuje za neopodstatněné.

Podle senátora je “samozřejmě lepší, aby nedošlo k invazi.”

„Nicméně existuje nebezpečí. A pokud tomu chceme zabránit, tak samozřejmě ne pasivním přihlížením… Nemyslím si, že Rusko může rozpoutat válku útokem na některou ze zemí NATO, vždyť Vladimir Putin není sebevrah a ví, jaké následky by to způsobilo. Jsem si jistý, že v tomto případě by následovala vojenská reakce, a ne politická nebo ekonomická,“ zdůraznil.

Vystrčil zároveň podotkl, že „obnovení vztahů vydáváním ultimát nelze“.

“Pokud se něco změní, Rusko by mělo být u jednacího stolu,” řekl s tím, že podle jeho názoru “Rusko zatím spíše odchází od jednacího stolu”.

Připomeňme, že západní země v posledních měsících intenzivně šíří informace o chystaném údajném ruském útoku na Ukrajinu. V Moskvě jsou taková prohlášení nazývána nepodložená a absurdní. Český prezident Miloš Zeman už dříve řekl, že obavy z ruské „agrese“ proti Ukrajině považuje za neopodstatněné.

Zdroj

Přejít nahoru