Nejméně 60 výstřelů! Policie zveřejnila grafické záběry policistů, kteří zabili černocha prchajícího před dopravní kontrolou

Grafická videa zveřejněná v neděli ukazují osm policistů z Ohia, kteří vypálili palbu kulek, které zabily černocha prchajícího před dopravní zastávkou v Akronu – přičemž starosta města označil záběry za “srdcervoucí”.

Úřady neuvedly, kolik výstřelů bylo vypáleno na řidiče DoorDash Jaylanda Walkera, 25 let, ale policejní šéf Akronu Steve Mylett v neděli připustil, že počet by mohl být více než 90, přičemž muž utrpěl nejméně 60 střelných zranění, podle cincinnati.com.

Ke střelbě došlo v pondělí poté, co Walker údajně odmítl zastavit kvůli policistům, kteří se ho snažili zastavit za nespecifikované dopravní přestupky a přestupky proti vozidlům.

Policie tvrdí, že Walker vystřelil ze svého auta, když byl pronásledován.

Když Walker konečně zastavil své vozidlo, vystoupil z auta v lyžařské masce a utekl před policií, ukazují záběry.

Policie uvedla, že se zdá, že se obrátil k policistům, kteří věřili, že se na ně chystá střílet, když policisté zahájili palbu. Jedno video ukazuje krupobití kulek vypálených na Walkera, o kterém Mylett řekl, že byl v té době neozbrojený.

Advokát Bobby DiCello, zastupující rodinu Jaylanda Walkera, drží fotografii Walkera předtím, než on a jeho právní tým vydají své prohlášení po tiskové konferenci města Akron.
Advokát Bobby DiCello, zastupující rodinu Jaylanda Walkera, drží fotografii Walkera předtím, než on a jeho právní tým vydají své prohlášení po tiskové konferenci města Akron.
APStarosta Akronu Dan Horrigan označil video za “srdcervoucí”, zatímco právník Walkerovy rodiny řekl, že muž byl na zemi, zatímco policisté pokračovali v palbě.Mylett v neděli odmítl říci, zda byla střelba oprávněná a dodal, že když policista “učiní nejkritičtější rozhodnutí ve svém životě” a namíří na někoho zbraň a vystřelí, musí vysvětlit “pro každé kolo dolů hlaveň zbraně,” uvedl deník Cincinnati.

Místní soudní lékař dorazil na místo, aby našel Walkera v poutech ležících na zádech, podle “pracovního listu” ME v tomto případě, informoval Beacon Journal. Walker byl na místě prohlášen za mrtvého.

Tento obrázek poskytnutý policejním oddělením v Akronu 3. července 2022 ukazuje pistoli, nabitý zásobník a zlatý prsten, který policie uvedla, že našla ve vozidle 25letého Jaylanda Walkera během dopravní zastávky v Akronu v Ohiu 27. června 2022.
Policie uvedla, že našla pistoli, nabitý zásobník a zlatý prsten ve Walkerově vozidle během dopravní zastávky.
Policejní oddělení Akron / AFP prostřednictvím Getty Images
Tento snímek pořízený z kamery policejního důstojníka a poskytnutý policejním oddělením v Akronu 3. července 2022 ukazuje policii obklopující vozidlo 25letého Jaylanda Walkera během dopravní zastávky v Akronu v Ohiu 27. června 2022.
Záběry z kamery policisty během střelby byly zveřejněny v neděli.
Policejní oddělení Akron / AFP prostřednictvím Getty ImagesMylett řekl, že policie později našla nábojnici, odpovídající zbrani, kterou Walker měl, kolem oblasti, kde se úřady domnívají, že střílel za jízdy.Zbraň byla také nalezena na sedadle řidiče Walkerova auta, uvedla policie – stejně jako nabitý zásobník a to, co vypadalo jako zlatý snubní prsten. Walkerova snoubenka zemřela minulý měsíc při nehodě, uvedl deník Cincinnati.

Policie během nedělní tiskové konference, kterou streamoval deník USA Today, uvedla, že 40 sekund poté, co řidič utekl z pokusu o zastavení, byl na kamerách policistů slyšet výstřel. Policisté oznámili, že vyslali výstřel z Walkerova auta, uvedla policie.

Walker utrpěl více než 60 střelných ran, i když není jasné, kolik kulek ho zasáhlo, když úředníci zkoumají vstupní a výstupní rány, řekl Mylett.

Policisté se již dříve pokusili použít své paralyzéry, aby Walkera zastavili, ale byli neúspěšní, uvedla policie.

Právník rodiny Walkerových, Bobby DiCello, řekl v neděli po zveřejnění záběrů, že je “velmi znepokojen” policií, která tvrdí, že Walker střílel na policisty. Píše portál Nypost.

Přejít nahoru