Zhroucení Ruska: Miliony lidí jsou nyní bez práce, zatímco Putin se zoufale snaží zakrýt chaos

Překvapující číslo je obsaženo v nové zprávě, kterou dnes zveřejnila  ekonomická škola, která také naznačila, že ruská ekonomika se v posledním čtvrtletí ve srovnání s předchozím rokem snížila o téměř pět procent, přičemž ruské příjmy z ropy klesly o 40 procent. Klíčová odvětví, včetně elektronického obchodu a dřevařského průmyslu, byla zasažena obzvláště těžce. Tým autorů se při sestavování svého dokumentu zabýval různými faktory. Julija Pavycká a Vira Ivančuková provedly revizi ruské ekonomiky, Borys Dodonov zvažoval dopad sankcí na ropný a plynárenský sektor a Dmytro Pokryshka, Oleksii Hamaniuk, Roman Koshovnyk a Svitlana Taran se podívali na dopad sankcí na obchod.

Zpráva uvádí: “MMF předpovídá, že nezaměstnanost v Ruské federaci (RF) dosáhne v roce 2022 9,3 procenta, což by se rovnalo přibližně 3,8 milionu dalších nezaměstnaných osob.

“Podle odhadů Ruského centra pro strategický výzkum dojde do konce roku 2022 k výraznému nárůstu nezaměstnanosti v 63 procentech regionů v Rusku, v 16 regionech se nezaměstnanost zvýší oproti průměrné úrovni za leden-březen 2022 2krát nebo vícekrát, v 53 regionech – 1,5krát nebo více.

“Mezi pět největších průmyslových odvětví ovlivněných očekávaným počtem pracovních míst patří doprava a logistika, automobilový průmysl, velkoobchod a elektronický obchod, dřevařský průmysl a dřevařské výrobky.”

Zpráva think tanku také naznačuje, že Putin si je dobře vědom nebezpečné situace, ve které se jeho země nyní ekonomicky nachází, a podniká kroky, aby zabránil tomu, aby se stala všeobecně známou.

Autoři vysvětlují: “Ruský bankovní sektor je stále více netransparentní.

“22. dubna bylo ruským bankám dovoleno nezveřejňovat mezitímní a roční účetní závěrky až do 22. září.

 

Přejít nahoru