Putin musí prohrát, jinak zaútočí i na nás, varuje šéf NATO

“Svět, v němž je pro Putina poučením, že toho, co chce, dosáhne použitím vojenské síly, je pro nás nebezpečnější,” řekl Stoltenberg.

“Pokud Rusko tuto válku vyhraje, Putin získá jistotu, že násilí funguje. Pak mohou být na řadě další sousední země,” varoval šéf NATO.

“Pokud prezidenta Putina jen napadne udělat něco podobného nějaké zemi NATO, jako to udělal Gruzii, Moldavsku nebo Ukrajině, pak se okamžitě zapojí celé NATO,” dodal Stoltenberg.

Putin bude v Soči jednat s Erdoganem, mimo jiné o situaci na Ukrajině.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan bude v ruském letovisku Soči jednat se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova budou státníci jednat mimo jiné o situaci na Ukrajině a v Sýrii, informují ruská média. Oba prezidenti se setkají podruhé v poměrně krátké době, naposledy spolu hovořili 19. července v Teheránu.

Zelensky se pustil do Amnesty International: Chtějí omilostnit teroristický stát

“Dnes jsme byli svědky zcela jiného poselství Amnesty International, která se bohužel snaží amnestovat teroristický stát a přenést odpovědnost z agresora na oběť. Nemůže existovat žádná podmínka, a to ani hypotetická, za které by byl jakýkoli ruský útok na Ukrajinu ospravedlnitelný,” prohlásil Zelenskij.

Agrese proti Ukrajině je podle něj “nevyprovokovaná, invazivní a otevřeně teroristická”. “A pokud někdo podá zprávu, ve které se údajně oběť a agresor v něčem spojí, pokud se analyzují nějaké údaje o oběti a ignoruje se to, co agresor v té době dělal, nelze to tolerovat,” zdůraznil, píše web Ukrinform.

zdroj

Přejít nahoru