Putin napsal dopis Kim Čong-unovi: Tato slova uvedou amerického prezidenta do stavu nejvyšší pohotovosti!

Putin, který dopis Kim Čong-unovi zaslal u příležitosti Dne osvobození Koreje, to napsal podle zpravodajského webu BBC.

Podle severokorejské státní tiskové agentury KCNA Putin dále uvedl, že rozšíření bilaterálních vztahů “bude vyhovovat zájmům” obou zemí.

Ukrajinští ozbrojenci poškodili most u Melitopolu, zastavili vlaky z Krymu

Ukrajinský odboj na okupovaném území opět jednal. Tentokrát se postarali o poškození železničního mostu jihovýchodně od Melitopolu, který bránil příjezdu ruských vlaků z Krymu. “Síly odporu pomohly ‘unavit’ most natolik, že ho ‘Rusové’ už dva dny nemohou obnovit,” uvedl na sociální síti Telegram ukrajinský starosta Melitopolu Ivan Fedorov.

Turecký výrobce dronů má objednávky na roky dopředu

Turecká společnost Baykar, která dodává Ukrajině drony Bayraktar, má nyní výrobní kapacitu 20 dronů měsíčně a nevyřízené objednávky na tři roky dopředu. Agentura Bloomberg s odvoláním na výrobce uvedla následující.

“Drony TB2 a Akinci vyrábíme ve velkém, po obou je poptávka,” řekl šéf společnosti Haluk Bayraktar v rozhovoru pro ukrajinskou nadaci Come Back Alive. “Pro Bayraktar TB2 máme vývozní smlouvy s 22 různými zeměmi,” dodal. Společnost vede společně se svým bratrem Selçukem Bayraktarem, manželem nejmladší dcery tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Druhý bratr je technickým ředitelem společnosti.

Společnost také pracuje na projektu dronů s názvem Bayraktar Kizilelma a chce zvýšit svou výrobní kapacitu. Doufá, že se jí to podaří díky závodu na Ukrajině, kde plánuje montovat bezpilotní letouny TB2 a Akinci a také stíhačky Kizilelma.

Přejít nahoru