Rusko stanovilo “lhůtu” pro ukončení války, protože ministerstvo obrany prohlašuje za “vysoce nepravděpodobné”, že dosáhne cílů

Zprávy přicházejí v době, kdy ukrajinské obranné síly podnikají kroky k opětovnému dobytí okupovaných měst ve východní oblasti země, se zvláštním zaměřením na Cherson, který Moskva podnikla v počátečních fázích války před šesti měsíci. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval svým silám za obsazení dvou osad na jihu a třetí, spolu s dalším územím, na východě, a citoval “dobré zprávy” od svých vojenských velitelů a šéfa zpravodajských služeb, protože mise k potlačení sil Vladimira Putina pokračuje.

Nejnovější zpráva ministerstva obrany uvádí, že donbas zůstává Putinovou nejvyšší prioritou v konfliktu a doufá, že jakékoli zisky budou považovány za vítězství v tomto procesu.

Zpravodajské informace zveřejněné ministerstvem obrany uvedly: “Navzdory účinkům na potlačení nedávné ukrajinské útočné akce, hlavním úsilím Ruska na Ukrajině téměř jistě zůstává jeho útočná operace na Donbasu. Jeho hlavní osy postupu na Donbasu zůstávají u Avdiivky u Doněckého města a 60 km na sever kolem Bachmutu. Píše portál Express.co.uk

“Ačkoli Rusko mělo v tomto sektoru největší úspěch, jeho síly stále postupují jen asi 1 km týdně směrem k Bachmutu.”

Zpráva pokračovala zdůrazněním nepravděpodobné reality dosažení cíle.

“Politickým cílem donbaské operace téměř jistě zůstává zabezpečit celou Doněckou oblast, což by Kremlu umožnilo oznámit “osvobození” Donbasu.

“Ruské síly s vysokou pravděpodobností opakovaně zmeškaly termíny k dosažení tohoto cíle.

“Ukrajinské úřady tvrdí, že ruské síly jsou nyní pod rozkazem dokončit tuto misi do 15. září 2022.

“Je vysoce nepravděpodobné, že by toho síly dosáhly, což dále zkomplikuje ruské plány na uspořádání referend o okupovaných oblastech, které se připojí k Ruské federaci.”

Přejít nahoru