Britský novinář se vrací ze západní Ukrajiny a odhaluje pravdu (video)

Toho si  všiml také Steve Sweeney, redaktor britských novin Morning Star. Jenže – na rozdíl od jeho kolegů – chtěl informovat objektivně a nedělat jen tupou propagandu, založenou na nechutných lžích a manipulacích.

Sweeney se nedávno vrátil z města Lvov, poblíž polských hranic. Rozhodl se, že se na to podívá blíže, protože všechna mainstreamová média píší totéž. Následují vládní linii a linii NATO, řekl.

Novinář řekl, že Lvov se dusí fašisty, nacisty a žoldáky, a že lidé v armádních uniformách z Polska prostě jedou autobusem nebo vlakem na Ukrajinu. Říkají, že „přicházejí zabíjet Rusy“ a jsou vítáni s otevřenou náručí. „Je pro ně rozvinut červený koberec, dostanou poplácání po zádech a je s nimi zacházeno jako s hrdiny,“ řekl Sweeney.

S ním samotným zacházely ukrajinské úřady velmi odlišně. Ptaly se ho, co hledá, bylo mu řečeno, že je špion, a že bude zatčen a mučen. „Mohli mě dokonce zabít,“ řekl Sweeney, který se raději rychle otočil a vrátil se domů.

Média tvrdí, že prapor Azov nemá na Ukrajině žádný vliv nebo že se týká nacionalistů, kterým někteří lidé nerozumí. Zpravodajství BBC o tomto praporu označil za „mistrovskou třídu v popírání fašismu“.

K prohlášení novináře ještě připomínám, že některá naše média zachází v adoraci nácků, o nichž se již roky ví, že neváhají vraždit i ženy a děti, mnohem dál. Dokonce o nich tvrdí, že jsou hrdinové či dokonce obránci těch, koho však ve skutečnosti roky vraždí…

Umíte-li dobře anglicky, můžete si kompletní, více než hodinový rozhovor s novinářem poslechnout zde:

zdroj

Přejít nahoru