Ústa jsem měla zadrátovaná, bradu napůl: Oběť havárie v Havířově popsala děsivé okamžiky havárie kolotoče

O víkendu se v českém Havířově konaly oslavy, na které však nebude vzpomínat s úsměvem na rtech. To proto, že, jak jsme informovali v článku, odpoledne došlo k utržení sedaček z řetízkového kolotoče, který se při plném provozu otáčí až 15 metrů ve vzduchu.

17 lidí bylo zraněno, někteří odjeli do nemocnice po svých.
Mezi zraněnými byla řada dětí, podle některých informací většina. Dvě osoby utrpěly vážná zranění, dalších 15 osob utrpělo středně těžká nebo lehká zranění. Někteří zranění se dokonce sami dopravili do nemocnice, informovali jsme v neděli ráno.

Třiadvacetiletá Pavlína Mihalová byla také účastnicí nehody a necelých 48 hodin po havárii popsala své hrůzné vzpomínky: “Pamatuji si, že když jsme stoupali, operátor byl ‘otrávený’ z řízení. Zdálo se mi, že se kolotoč točí velmi rychle. Pak jsme sjeli dolů a místo toho, aby zpomalil, nabral ještě větší rychlost. Bylo mi jasné, že něco není v pořádku,” začala své prohlášení.

Mihalová vzpomíná na pád, poté na převoz do nemocnice. Na sedadle s ní seděla její sedmiletá neteř. “Řekl jsem jí, ať si dá nohy nahoru. Také jsem je chtěl schovat, ale pak jsem pocítil náraz. Vzpomínám si na velké rány a pak jako bych volal lidi o pomoc. Odvezli mou neteř a pak mě ošetřili policisté a hasiči,” uvedla žena, která následně omdlela a cestu do nemocnice si už jen pamatuje.

Zjizvený na celý život

Ačkoli se psalo, že většina lidí utrpěla především zranění dolních končetin, Pavlína si “odnesla” i nepříjemné zranění v obličeji. Žena, která zůstává kvůli závažnosti zranění v rukou lékařů, utrpěla poškození nohou, brady a saní.

“Zadrátovali ti to, sešili ti celou bradu, tu jsem měl opravdu napůl. Budu se bát podívat se na sebe do zrcadla, protože vím, že už nebudu vypadat jako dřív,” dokončila Mihalová s vědomím, že jí pád způsobil jizvu, která se podle lékařů nedá skrýt.

zdroj

Přejít nahoru