Napadl ji Ukrajinec? Na sociálních sítích se šíří falešné informace o incidentu v Hradci Králové

„To je, když jdeš bránit své dítě na hřiště a ukrajinský správce tě napadne. Sláva Ukrajině,“ napsala na svůj facebookový profil Lenka K., která zároveň k příspěvku připojila dvě fotografie svého obličeje. Na tváři jde jasně vidět šrám, táhnoucí se od nosu přes polovinu tváře. Ze strany jde pak zároveň vidět i velká modřina.

Příspěvek, který už jeho autorka smazala, během několika dnů nabral více než pět set sdílení a stovky rozhořčených komentářů. Nechyběly ani výzvy k nahlášení incidentu na policii, na které Lenka K. reagovala slovy, že celou věc na policii samozřejmě nahlásila.

Jak ale zjistil server Manipulátoři.cz, policie ve skutečnosti incident popisuje odlišně a méně dramaticky. Pro server iROZHLAS.cz to znovu přiblížila policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Ve čtvrtek 15. září 2022 byla na základě oznámení na linku 158 vyslána před 19. hodinou policejní hlídka na jedno z hřišť v Hradci Králové, kde mělo docházet k rozepři mezi návštěvnicemi a správcem hřiště. Po příjezdu na místo k žádnému protiprávnímu jednání nedocházelo a hlídka zjistila, že přítomné ženy vyzýval správce k opuštění hřiště, které již zavíral, ony nechtěly odejít a přitom došlo ke vzájemné strkanici,“ popsala incident policejní mluvčí.

Více info na irozhlas.cz

Přejít nahoru