Víkend se ponese ve znamení mezinárodní přehlídky vojenských, bezpečnostních a záchranných jednotek NATO

22. Dny NATO v Ostravě & 12. Dny Vzdušných sil AČR – největší bezpečnostní show v Evropě se budou konat od soboty 17.9. do neděle 18.9.2022 jako jedinečná mezinárodní přehlídka vojenských, bezpečnostních a záchranných jednotek s mottem „Naše bezpečnost není samozřejmost”.

Cílem akce, která se koná na letišti Leoše Janáčka v Ostravě, je prezentovat široké veřejnosti co nejpestřejší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Nikde jinde přitom není možné na jediném místě zhlédnout špičkové umění a techniku nejenom vojáků, hasičů a policistů, ale také celníků, vězeňské služby, městské policie a dalších elitních útvarů. Každým rokem se snaží organizátoři návštěvníkům akce nabídnout něco výjimečného. Součástí největší bezpečnostní přehlídky ve střední Evropě jsou také Dny vzdušných sil Armády České republiky. Své umění tu předvádí letecké akrobatické skupiny, divákům se představí i policejní zásahové jednotky, motocyklová četa Hradní stráže a další elitní útvary.

(šč), il.foto: Fb natodays.cz

Přejít nahoru