Primátor německého města: Rodiče se kvůli migrantům bojí o své děti

Násilné útoky se již dávno neomezují pouze na ubytovnu, konflikty a kriminální aktivity jsou prováděny také v centru města, zejména mladými a agresivními muži, kteří vystupují ve skupinách.

Těmto kriminálním subjektům je během jejich azylového řízení poskytována „ochrana“, zatímco občané Suhlu jsou vůči těmto takzvaným „žadatelům o azyl“ zranitelní a musí žít s negativními důsledky. Strach z násilí se netýká pouze řidičů autobusů, kteří musí jezdit až do Friedbergu, kde se nachází azylový dům, rodiče jsou také velmi znepokojeni nebezpečím číhající na jejich děti.

 

Míra kriminality v azylovém středisku za posledních několik měsíců prudce vzrostla. Jen od ledna 2020 do poloviny května 2020 zaznamenala suhlská policie více než 200 trestných činů, ve kterých podezřelí byli obyvatelé azylového domu. Ve městě, kde žije 35.000 lidí často dochází ke střetům a nálada je napjatá.

„Vidím, že mnoho lidí velmi kriticky reaguje na opakující se a narůstající zločiny v centru města,“ řekl primátor André Knapp pro FOCUS Online. „Policie dostává hovory od rodičů, kteří se vzhledem k poslední události, k azylantovi nožem bodajícím za denního světla, obávají, že by jejich děti, procházející centrem města, mohly být terčem násilí.“

47letý místní politik, sám otec tří dětí říká: „Zde musí právní stát vyčerpat všechny dostupné prostředky k zajištění pořádku a bezpečnosti.“

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru