Kapitán Feyenoordu přišel o kapitánskou pásku, odmítl nosit duhovou

Nizozemská fotbalová asociace KNVB chce, aby páska One Love byla signálem jednoty a spojení bez ohledu na původ, etnickou příslušnost, genderovou identitu nebo sexuální orientaci. Sdružení to považuje za vyjádření proti všem formám diskriminace. Desáté kolo Eredivisie bylo tento víkend spojeno s Dnem coming outu, takže se většina akcí zaměřila na podporu komunity LGBTQIA+.

Kökcü řekl, že se necítí dobře, když si nasazuje duhovou pásku. Zdůvodnil to náboženským přesvědčením. “Myslím, že je důležité zdůraznit, že respektuji každého bez ohledu na náboženství, původ nebo preference,” zdůraznil. “Myslím, že každý může dělat, co chce, a cítit, co cítí. Plně chápu důležitost této akce, ale vzhledem ke svému náboženskému přesvědčení se necítím být vhodnou osobou, která by ji mohla podpořit.”

“Dokážu si představit, že někteří lidé jsou z toho zklamaní. To vůbec nebyl můj záměr, i když si uvědomuji, že vyslovením těchto slov se těchto pocitů asi rychle nezbavím. Doufám však, že moje náboženská volba bude respektována,” uzavřel.

Kökcü kvůli tomu přišel o post kapitána. Feyenoord jmenoval Gernota Traunera, který v zápase s AZ Alkmaar nahradil Orkuna Kökcüho. Duel, který se odehrál na stadionu AFAS, skončil výhrou Feyenoordu 3:1.

zdroj

Přejít nahoru