Putinova náhrada by mohla být nebezpečnější, varuje expert – “lepší, když Putin zůstane”

Jak Putinova válka na Ukrajině pokračuje a kolují zprávy o zmanipulovaném referendu, spekulace o budoucnosti ruského prezidenta rostou. Začátkem tohoto roku agent MI6 předpověděl, že bude pryč do konce roku 2023. Jiní říkali, že jeho zdraví by se mohlo projevit dlouho předtím, navzdory tomu, že Kreml trvá na tom, že Putin je zdravý. Nyní však zdroj řekl Express.co.uk, že to, co čeká Rusko na druhé straně Putina, by ve skutečnosti mohlo být horší.

Ben Hodges, který sloužil jako velící generál armády Spojených států v Evropě, řekl pro Express.co.uk, že by mohlo být lepší, kdyby Putin zůstal ruským prezidentem.

Vojenský expert řekl: “V Rusku není nedostatek pravicových nacionalistů super-jestřábů, kteří jsou zcela v souladu s tím, co říká Putin, což je důvod, proč já osobně neobhajuji změnu režimu, protože nikdy nevíte, kdo za ním přichází.

“To je důvod, proč si myslím, že totální porážka Rusů na bojišti je to, co to bude trvat. Pokud dojde k vyjednanému výsledku a v Moskvě budete mít stejný druh lidí u moci, budeme mít tento rozhovor znovu příští rok.

“Nejsem žádný kremelolog, ale jsem si jistý, že tam venku není nedostatek lidí, jako je on, nebo možná ještě horší.”

Pan Hodges věří, že Putin by mohl být odstraněn od moci, pokud jeho síly utrpí velkou porážku na Ukrajině. Píše portál Express.co.uk.

Pokračoval: “Mohlo by to stačit, ale to bude na lidech kolem něj. Nejsou to lidé, se kterými vyjednáváte, dokud nejsou poraženi. Představoval bych si, že to bude pro Putina velmi obtížné, protože tato válka je zcela jeho vinou.”

Vzhledem k Putinovu neřestnému uchopení moci neexistují žádná významná jména, která by ho nahradila. Postavy v Kremlu musí být loajální k ruskému prezidentovi.

Přejít nahoru