Česká pošta rozšiřuje působnost mobilní pošty na další oblasti České republiky

Jak uvedla v tiskovém prohlášení Česká pošta, první mobilní pošta bude následující tři měsíce fungovat na Brněnsku. Zde obslouží obce Ivaň, Holasice, Mělčany a Cvrčovice. Druhá mobilní pošta bude působit na Tachovsku, kde obslouží obce Lom u Tachova, Záchlumí a Horní Kozolupy. Další mobilní pošta na Zlínsku obslouží obce Zádveřice-Raková, Bratřejov a Všemina. Čtvrtá mobilní pobočka bude na Klatovsku navštěvovat obce Vrhaveč, Velké Hydčice, Svéradice a Bolešiny. Pátý vůz na Svitavsku obslouží obce Javorník, Dlouhá Loučka, Útěchov, Linhartice a Dětřichov u Moravské Třebové. Další vůz bude působit v regionu Praha-Východ a to v obcích Struhařov, Zvánovice, Vyžlovka a Louňovice a konečně poslední mobilní pošta bude na Opavsku a Ostravsku navštěvovat obce Nové Sedlice, Služovice, Závada a Dobroslavice.

Mobilní pošty budou do obcí zajíždět dle jízdního řádu do konce roku 2022. Pořadí obcí se liší dle sudého a lichého týdne, jízdní řády naleznou zájemci jednak v dotčených obcích a jednak na webových stránkách České pošty. Tam, kde je to možné, jsou občané po dohodě s obecním úřadem o této službě informováni prostřednictvím obecního rozhlasu, obecního webu či vývěskou. Jak Česká pošta dodává, zapojení Mobilní pošty se nijak nedotkne režimu doručování. Ten zůstává beze změny a je ve všech výše zmíněných obcích nadále zajištěn standardním způsobem.

V případě potřeby je Česká pošta připravena mobilní pošty bezodkladně přesunout na další potřebná místa po celé České republice, včetně původních lokalit. To se stalo například na konci loňského června, kdy byl další vůz mobilní pošty operativně přemístěn přímo do obcí postižených ničivým tornádem.

Česká pošta od této služby si slibuje, že mobilní pošta zajistí větší bezpečnost občanů, kteří si budou moci poštovní službu vyřídit u sebe v obci a nebudou muset kvůli ní cestovat do obce s pobočkou České pošty. Mobilní pošta zprostředkuje poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí také výběry hotovosti jako na standardní poště. Samozřejmostí je možnost využít služeb Poštovní spořitelny. Občané díky mobilní poště nezmeškají výplaty sociálních dávek.

(šč), il.foto: archiv redakce

Přejít nahoru