Taktika ruských vojáků je šílená, říká Zelenskyj: Mladí lidé jsou posíláni na smrt

Zelenskij rovněž uvedl, že z fronty přijdou dobré zprávy, ale podrobnosti neuvedl. Nejprudší boje probíhají u Avdijivky (nedaleko Doněcku) a Bachmutu, který je dále na severovýchodě, dodal ukrajinský prezident.

“Tam je šílenství ruského velení nejviditelnější. Den co den, už několik měsíců, tam ženou lidi na smrt – tam maximálně soustřeďují své dělostřelecké útoky,” popsal situaci Zelenskij. Ruské síly se opakovaně pokoušely dobýt Bachmut, který se nachází na hlavní silnici vedoucí do Ukrajinou kontrolovaných měst Slovjansk a Kramatorsk.

Zelenského poradce Oleksij Arestovyč v úterý uvedl, že jeden den před polednem zaútočili Rusové na Bachmut až osmkrát a pokaždé byli zatlačeni zpět ukrajinskými vojáky. Zelenskij se ve svém projevu nezmínil o dění u jihoukrajinského města Cherson, které je v rukou promoskevských sil. Ukrajinští vojáci tvrdí, že tam očekávají tvrdý boj.

“Obecně posilujeme naše pozice na celé frontové linii, oslabujeme možnosti útočníků, ničíme jejich logistiku a připravujeme dobré zprávy pro Ukrajinu,” dodal prezident.

Přejít nahoru