Evropská unie

Evropský komisař vyloučil možnost urychleného vstupu Ukrajiny do EU

Evropský komisař zdůraznil, že Ukrajina, která letos v červnu získala status kandidáta na členství v EU, chce rychle prosazovat reformy. Komisař tuto snahu označil za pozitivní, ale dodal, že ne všechny reformy lze provést dostatečně rychle.

Internetová televizní stanice Espreso uvedla, že Místopředsedkyně ukrajinské vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Olga Stefanishyna mezitím sdělila, že Ukrajina je odhodlána vstoupit do Evropské unie do konce roku 2024. Pokud se tak stane, bude to nejrychlejší vstup státu do Evropské unie.

„Brzké zahájení jednání je nesmírně důležité pro morálku Ukrajinců, protože jsme léta bojovali za to, abychom patřili k Evropě, a nyní riskujeme své životy,“ řekla Stefanishyna.

Ukrajina: Rusko studuje Ebolu a proto určitě vyvíjí biologickou zbraň!

Podle ní Ukrajina již provedla řadu reforem, například v oblasti boje proti korupci a soudního systému. Kyjev proto doufá, že Brusel bude jednat rychleji a nevyužije „běžný postup“ přistoupení Ukrajiny k EU.

Maďarský eurokomisař však o zrychleném řízení nechce nic slyšet. „Pro Ukrajinu platí stejná kritéria jako pro všechny ostatní žadatele,“ řekl komisař Vargey.

zdroj

 

Přejít nahoru