Trápí vás ceny elektřiny? Tady je řešení

Vybírám podstatné a  cituji  a předesílám  –  dále zmíněná paní Věra je UKRAJINKA, uprchlá do ČR:

Na pobočce ČEZu byly dne 22. 9. 2022 dvě dámy, u okýnka řekněme Eva, vzadu Marie. Věra přistoupí k okénku, poprosí bratrance o sdělení požadavku na přepis a poučena z Centra pomoci podá paní Evě svůj pas se slovy „tarif dlja Ukrajincov, pažálsta“.

Eva lehce znejistí a obrátí se na kolegyni: „Maruš, paní je z Ukrajiny, máme pro ni ještě ten tarif, co už jinak nesmíme nabízet?“

Zákazník u vedlejšího okénka tázavě povytáhl obočí.

Marie: „samozřejmě Evi, ten furt platí, včera jsem jeden zřizovala, šéf o tom ví. Počkej, ukážu ti, kde se to nakliká“.

Zákazník u vedlejšího okénka viditelně zbledl.

Paní si opsala údaje z pasu, doplnil kód regionu, ve stroji zarachotilo, v rákosí ruplo, pod břehem hrklo a vedle standardní smlouvy na tarif D25d se objevil papír s neveřejným tarifem. Po Věřině dotazu „ I za sklólko éto budět vsjevo?“ paní za přepážkou ještě ochotně dopočetla celkovou sumu 6,52 Kč (s DPH) za kWh + 290 Kč za jistič měsíčně – viz rukou psaná poznámka nahoře:

(Promiňte kvalitu obrázku, je to narychlo ofocené mobilem.)

Hlavní zpráva zní: ČEZ se dnes nijak nestydí nabízet Ukrajincům silovou elektřinu dle ceníku účinného od 1. 1. 2022!!! Jen si o něj, poučeni z Center pomoci, musí žadatelé umět jasně říci. Když tento „pro ně“ platný ceník porovnáte s ceníkem „pro nás“ účinným od 1. 7. 2022, který v době psaní článku, tedy 28. září 2022 stále ještě platí, silová elektřina pro nové domácnosti v tarifu D25d mezitím vzrostla z 3 702,60 Kč (s DPH) na úžasných 7 803,29 Kč, což je nárůst o 110,75%.

Kdyby si na elektřinu „za šest padesát se vším všudy“ dnes mohl sáhnout bratranec, neřekl bych na to ani popel. To on nabídl zdarma ubytování člověku prokazatelně postiženému válkou. Ale výše uvedený přístup mi připadá jako prvotřídní sviňárna vůči občanům, kteří do státního rozpočtu nemálo přispíváme. Tato sviňárna je vládou, jakožto majoritním vlastníkem ČEZu, jistě posvěcená.

Tolik D -Fens  v  této konkrétní věci!!!!

Takže  tuzemec  elektřinu za  podobnou cenu, co zde připrchnuvší  Ukrajinec  prostě nedostane! Ne a  ne  a ne!  Přestože  že je  vlastně, jako občan  státu SPOLUMAJITELEM  1/10 000 000 ze  70% , které  vlastní Česká republika!  Prostě  NEMÁ  NÁROK. I když tady platí daně celý  život, vychovává děti, je povinen  branou povinností, disponuje volebním právem.   Na rozdíl od  Ukrajinců.  Ale přesto pro ně  má  Fiala  se Síkelou  speciální tarif!!!!

Nikoliv do nebe, nýbrž do celého vesmíru  volající sprosťárna!!!!

Tak takhle to tady teď vedeme!!! A tihle vyhráli senátní volby!!! Jak se vám to líbí  vy, co jste  v pátek a  sobotu zůstali doma?

zdroj: Přijelo Emailem

Přejít nahoru