Největší chyba Rusů ve válce: nechápou mentalitu Západu ani Ukrajiny

Ukrajina, která testovala dovoz elektřiny ze Slovenska, již dokončila testování stejného postupu z Rumunska.

Ačkoli naši sousedé deklarují zájem o osvobození Krymu na politické úrovni, na vojenské úrovni přiznávají, že osvobození okupovaného poloostrova a Donbasu nemusí být z vojenského hlediska tak snadné, jak se to snaží prezentovat ukrajinské vedení. Tyto obavy sdílí i část západní společnosti.

Začátkem tohoto týdne se ruská vojska opět, jako již tradičně, pokusila zaútočit ve směrech Lyman, Bachmut a Avdijev na ukrajinská vojska v Záporoží, Chersonské oblasti a severovýchodně od Kupjanska.

Okupanti pokračovali ve smutném trendu vysokých lidských ztrát; v případě techniky zůstávají jejich ztráty relativně nízké. To signalizuje, že tento stav je již dlouhodobý, a může naznačovat závěr, že Rusko přesto našlo způsob, jak válku prodloužit.

Dosavadní ruské ztráty byly snadno předvídatelné. V současné době se zdá, že se naplňují teorie několika analytiků, podle nichž Rusko obětuje záložníky, aby získalo čas na výcvik sil a ušetřilo vybavení pro novou jarní ofenzívu. Vše nasvědčuje tomu, že do boje vstupují nové faktory, které mohou změnit charakter války.

Více info zde

Přejít nahoru