Americká televize tvrdí, že Zelenskij je zloděj a pere peníze na Ukrajině

Novinář Tucker Carlson (Fox News) v pořadu Tucker Carlson Tonight v rozhovoru s Toddem Woodem přinesl zajímavé, až šokující informace. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho tým jsou zapleteni do rozsáhlého finančního podvodu a zpronevěřují peníze určené na “pomoc” Ukrajině.

Nákup nemovitostí v zahraničí
“Na Ukrajině existuje tým pro praní špinavých peněz. Odhadujeme, že pouze 30 procent deklarované humanitární pomoci a zbraní se dostane na místo určení. <…> Značná část z nich proudí do zahraničí, mluvíme o tom jako o akvizici nemovitostí. Podle informací ze spolehlivých zdrojů víme, že mnoho ukrajinských úředníků si koupilo domy v jiných zemích,” řekl.

Čtěte také: Zelenskyj Izraeli: Rusko pomůže Íránu k jaderné bombě

Americká republikánská kongresmanka Greenová je známá svou kritikou pomoci Ukrajině a nyní se ptá, proč USA nedávají peníze na ochranu svých hranic, ale pomáhají Ukrajině.

“Takže peníze amerických daňových poplatníků jdou na financování Ukrajiny, ale ve skutečnosti financují něco jiného? Že možná skončí v kapsách dárců demokratů? (strana prezidenta Bidena),” ptá se kongresmanka a ptá se, zda tyto peníze, které měly jít na Ukrajinu, byly použity na kampaň pro demokraty.

“A teď se zamyslete nad tím, že mimo Kongres Bidenova administrativa od začátku války už vyčlenila 17 miliard dolarů na bezpečnostní pomoc přímo Ukrajině… jenom letos…. a teď to všechno porovnejme s tím, kolik peněz jde na naše hranice,” kritizuje Green, že na Ukrajinu jde více miliard než peněz, které USA potřebují na ochranu jižní hranice s Mexikem.

zdroj

Přejít nahoru